Jo, præsident Trump - medierne har faktisk skrevet om Danmark

Det Hvide Hus har skrevet en liste over blandt andet danske - hvad de kalder - terroranslag, som præsidenten ikke mener har fået nok opmærksomhed fra amerikansk presse. Ekstra Bladet har tjekket efter

Her langer Trump ud efter pressen. Video: AP

Noget tyder på, at Det Hvide Hus ikke har tjekket ordentligt op på, hvad de amerikanske medier egentlig går og skriver om.

I hvert fald er en liste med 78 eksempler på, hvad Trumps folk kalder terroranslag i Europa blevet offentliggjort, efter at præsidenten mandag holdt en tale til militærfolk på MacDill Air Force Base i Florida.

På den liste optræder Danmark tre gange.

Listen med de 78 episoder er produceret for at underbygge en teori, Præsident Trump har, om, at amerikanske medier bevidst undgår at dække islamiske terrorangreb.

- Det er nået til et punkt, hvor det ikke engang bliver dækket. I mange tilfælde ønsker den meget, meget uærlige presse slet ikke at dække det, siger Trump og antyder, at medierne har et skjult motiv.

- De har deres grunde, men det forstår I, sagde Trump i sin tale i Tampa i Florida.

Store mediers dækning af Danmark
Spørgsmålet er dog, om medierne egentlig har ignoreret de mange episoder. Ekstra Bladet har lavet en søgning på fem af de største amerikanske mediers dækning af de tre danske angreb, som står nævnt.

Det første anslag, der bliver nævnt, er angrebet fra februar 2015, hvor Omar El-Hussein dræbte en person ved Krudttønden og siden endnu en ved Den Jødiske Synagoge i København. En episode, som Trump altså mener slet ikke eller i minimalt omfang er blevet dækket.

Alle fem medier, som Ekstra Bladet har gået igennem, har dog skrevet mange forskellige historier om det danske terrorangreb.

USA Today nævner Omar el-Hussein her, CNN har en af deres vinkler her, New York Times dækkede begivenheden massivt - blandt andet her, Wall Street Journal skrev om angrebet her, og Washington Post skrev blandt andet om angrebet her.

Episode ved Christiania og Sandholm
Det andet angreb, der nævnes på Det Hvide Hus' liste, er fra september 2016, hvor hashhandleren Mesa Hodzic skød og sårede to betjente på Christiania.

Det er en episode, som altså betegnes som terror af Donald Trump.

Her har de amerikanske medier ikke været lige så aktive som ved angrebet ved Krudttønden.

Det er således kun New York Times ud af de førnævnte fem medier, der har skrevet om Christiania-angrebet.

Den sidste episode fandt sted i september 2015, hvor en  en 26-årig statsløs palæstinenser stak en 56-årige politimand med kniv i hals, arm og ryg i Modtagecenter Sandholm. Betjenten overlevede.

Ved den episode får Donald Trump ret: Den har de fem udvalgte amerikanske medier ikke skrevet om,

78 angreb som medierne ifølge Trump har dækket for lidt

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har offentliggjort en liste over angreb, som han mener dækket for lidt af medierne.

Præsidenten mener, at angreb udført af radikale islamister sker så ofte, at medierne ikke længere dækker dem så tæt, som de burde.

Derfor har Det Hvide Hus nu udsendt en liste over 78 angreb inden for de seneste tre år, som de peger på, har fået for lidt opmærksomhed.

På listen er tre angreb begået i Danmark, men der optræder også en lang række angreb, som har fyldt meget i medierne herhjemme.

Her er et udpluk over angrebene:

* Angreb på stranden i Sousse, Tunesien, juni 2015. 38 bliver dræbt og 39 sårede ved skudangrebet på en strand i Tunesien. De fleste omkomne er turister.

* Et russiske fly skydes ned. Hasanah, Egypten, oktober 2015. 224 omkommer, da et russiske fly skydes ned.

* Flere angreb i Paris, blandt andet på spillestedet Bataclan i Paris, Frankrig, november 2015. 129 bliver dræbt og 400 sårede. Angrebene er koordinerede og finder sted flere steder i Paris samme aften.

* Angreb på et genoptræningscenter, San Bernadino, Californien, USA, december 2015. 14 personer bliver dræbt og 21 bliver såret.

* Angreb på Zaventem Airport, Bruxelles, Belgien, marts 2016. 31 omkommer og 270 bliver såret under et koordineret bombeangreb i metroen.

* Angreb på natklub, Orlando, Florida, USA, juni 2016. 49 bliver dræbt og 53 sårede på en natklub for homoseksuelle i Florida.

* Bombeangreb på Atatürk International Airport, Istanbul, Tyrkiet, juni 2016. 45 bliver dræbt, 240 sårede.

* Angreb på havnefronten i Nice, Frankrig, juli 2016. 84 civile bliver dræbt, 308 såret, da en lastbil kører ind i folkemængden på havnepromenaden i feriebyen.

* Fire togpassagerer bliver angrebet med en økse i Würzburg, Tyskland, juli 2016.

* Angreb mod et julemarked i Berlin, Tyskland, december 2016. 12 personer dør, da en lastbil ind i et julemarked i det centrale Berlin.

De er der tre angreb fra Danmark, der ifølge præsidenten er dækket for lidt i medierne og derfor optræder på hans liste:

* Angrebet ved Krudttønden, Østerbro, København, februar 2015. Filminstruktøren Finn Nørgaard bliver skudt under et debatarrangement. Den jødiske vagt Dan Uzan bliver skudt senere ved den jødiske synagoge i København, ligesom gerningsmanden ved de to angreb, Omar El-Hussein, bliver skudt af politiet.

* Angreb på Asylcenteret Sandholm, Birkerød, september 2015. En politibetjent bliver angrebet med kniv af en palæstinensisk mand.

* Angreb på Christiania, København, september 2016. Politiet antaster en mand på Christiania. Manden vælger at skyde mod betjentene. Han rammer den ene i ansigtet. Manden bliver senere skuddræbt af politiet på sin bopæl. Manden er af bosnisk oprindelse.

Kilder: Det Hvide Hus, Washington Post

355 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere