Joachim B: 100.000 personlige stemmer flået væk

Siden Jakob Ellemann overtog formandsposten, har Venstre tabt fem profiler. Tilsammen fik de 100.000 personlige stemmer ved sidste valg. Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olsen forklarer, hvor opsigtsvækkende det er

Se Joachim B. Olsens forklaring på, hvorfor udmeldingen fra Britt Bager rammer Venstre så hårdt.

Se Joachim B. Olsens analyse i videoen ovenfor

Marcus Knuth, Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg, Kristian Jensen og nu tidligere politisk ordfører Britt Bager. Fem kæmpe profiler, som har forladt Venstre, siden Jakob Ellemann overtog formandsposten i Venstre.

Tilsammen repræsenterer de fem profiler næsten 100.000 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg.

Kristian Jensen har naturligvis ikke meldt sig ud af Venstre, men han har forladt dansk politik til fordel for en diplomatstilling i Udenrigsministeriet.

Foto: Jens Dresling Politik Britt Bager skifter fra Venstre til de konservative

Flere end hele folketingsgrupper
Til sammenligning fik hele Dansk Folkepartis folketingsgruppe godt 80.000 personlige stemmer ved sidste valg.

Hverken SF's, Enhedslistens eller Det Konservative Folkepartis folketingsgrupper fik i nærheden af 100.000 personlige stemmer i 2019.

Det siger lidt om, hvor mange stemmer det egentlig er.

Jakob Ellemann-Jensen har ikke styr på sine tropper i Venstre. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Dansk politik Engell: Derfor er V i frit fald

Bløder til alle sider
Når Venstre historisk har klaret sig godt, har det altid været, fordi partiet har kunnet rumme både en nationalkonservativ fløj og en liberal fløj. Den tid synes nu forbi.

Det bekymrende for Venstre er nu, at det ikke kun er den ene fløj, som forsvinder fra Venstre lige nu. Venstre bløder altså til begge sider.

Og lige om lidt er den tidligere formand i Venstre og nu løsgænger, Lars Løkke Rasmussen, måske klar med et politisk centrumhøjreparti, som vil tage yderligere vælgere fra Venstre.

Han var på Folketingets it-kursus i går. Nu er den tidligere tv-vært officielt kommunikationschef for løsgængeren Løkke. Pr-foto og Anthon Unger Dansk politik Løkke ansætter kendt kommunikationschef

Intet tyder altså på, at nedturen for Venstre er slut endnu.

Se analysen i videoen øverst i artiklen

--------- SPLIT ELEMENT ---------