Joe Biden får ny talskvinde

Karine Jean-Pierre overtager podiet i briefingrummet i Det Hvide Hus som den første sorte LGBT-person

Jen Psaki  har været primær talskvinde for præsident Joe Biden og Det Hvide Hus, siden Biden tiltrådte i januar 2021. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
Jen Psaki har været primær talskvinde for præsident Joe Biden og Det Hvide Hus, siden Biden tiltrådte i januar 2021. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
Følg Politik

USA's præsident, Joe Biden, mister sin primære pressetalskvinde, Jen Psaki, der forlader jobbet 13. maj.

Det meddeler Det Hvide Hus.

Ny kvinde på podiet i Det Hvide Hus' briefingrum bliver Karine Jean-Pierre, der hidtil har været nummer to efter Psaki.

- Karine medbringer ikke blot den erfaring, evne og integritet, der er nødvendig i dette vanskelige job. Hun vil også fortsat gå forrest med at kommunikere om arbejdet i Biden-Harris-administrationen til det amerikanske folk, siger Biden i en meddelelse.

Samtidig roser han sin hidtidige pressetalskvinde for at have 'sat standarden for et tilbagevenden til anstændigheden, respekten og værdigheden i Det Hvide Hus' briefingrum'.

I et opslag på Twitter fremhæver Psaki sin efterfølgers mangeårige erfaring i det politiske liv.

- Fra de tidlige år, hvor hun arbejdede i regeringen og med politik i New York City til sine år som fortaler og videre til gennem lang tid at tjene som rådgiver for præsidenten, da han var vicepræsident, skriver Psaki.

- Hun bliver den første sorte kvinde og den første åbne LGBTQ+ person, der bliver pressetalsperson i Det Hvide Hus. Repræsentation betyder noget, og hun vil være en stemme for mange, men også få mange til at drømme om, hvad der virkelig er muligt.

Præsident Joe Biden sagde ved sammensætningen af sin regering og sin administration, at han ønsker, at begge dele afspejler den mangeartede sammensætning i befolkningen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+