Johnson er ikke kandidat til partilederpost

- Dette er en tid for håb og ambitioner, men jeg er ikke selv den person, som skal lede landet, siger Johnson

David Cameron og Boris Johnson. (Foto: AP)
David Cameron og Boris Johnson. (Foto: AP)

Den tidligere London-borgmester, Boris Johnson, som var frontfigur i kampagnen for en britisk udmelding af EU - siger på BBC, at han ikke er kandidat til at blive konservativ leder.

Ved et med spænding imødeset pressemøde talte Johnson længe om, at der ikke er nogen krise for Storbritannien ved en udtræden af EU.

- Dette er en tid for håb og ambitioner, siger Johnson, men han gør det klart, at han ikke selv er den person, som skal lede Storbritannien ved et brexit.

- Efter at have konsulteret kolleger og med tanke på den parlamentariske situation har jeg konkluderet, at den person, som skal lede Storbritannien, ikke er mig, siger den tidligere Londonborgmester.

Johnson afviste at svare på spørgsmål fra journalister ved pressemødet, hvor han sagde, at Storbritannien har muligheder for at skabe sig en ny international rolle.

- London og hele Storbritannien vil trives bedre uden for EU, var det gennemgående tema i hans indlæg.

Tidligere torsdag meldte Storbritanniens 48-årige justitsminister, Michael Gove, sig overraskende som kandidat til at overtage premierministerposten efter David Cameron.

Det var ventet, at Gove ville støtte Boris Johnson.

- I de kommende dage vil jeg fremlægge min plan for Storbritannien. Jeg håber, at den vil skabe enhed og forandring, siger Gove.

Politik Camerons afløser skal findes lynhurtigt

Alle kandidater skulle være nomineret senest midt på torsdagen - klokken 13 dansk tid. En ny leder skal være valgt senest 9. september.

Den britiske parlamentariker Andrea Leadsom, der var en fremtrædende fortaler for, at Storbritannien skulle træde ud af EU, meddelte torsdag formiddag, at hun er kandidat i kampen om at afløse Cameron som konservativ leder.

Den britiske indenrigsminister, Theresa May, offentliggjorde tidligere - i torsdagens udgave af avisen The Times - sit kandidatur til at tage over efter den nuværende leder.

Theresa May anbefalede også at blive i EU, men hun befandt sig i baggrunden af debatten.

Politik Brexit-frontfigur støtter Boris Johnson som premierminister

55 kommentarer
Vis kommentarer