Juncker efter græsk møde: Nu skal det gå hurtigt

Situationen er alvorlig, og der er brug for hurtig handling, siger EU-Kommissionen efter græsk leders besøg

EU-Kommissionen er fredag fåmælt, efter at kommissionsformand Jean-Claude Juncker og den græske premierminister, Alexis Tsipras, har holdt møde i Bruxelles.

Endnu mens mødet fandt sted, kom der nye oplysninger om dårlig stemning i de tekniske forhandlinger om en løsning på den græske gældskrise, ligesom der igen er skruet op for ordkrigen mellem Grækenland og Tyskland.

- Præsident Juncker og premierminister Tsipras havde et konstruktivt møde. De enedes om, at situationen er alvorlig, og at der er brug for hurtigt fremskridt fra alle sider for at fremme sagen, siger Junckers talsmand, Margaritis Schinas, efter mødet.

Schinas ønsker ikke at kommentere oplysninger i pressen om, at långivernes tekniske eksperter i Athen ikke får lov til at besøge de græske ministerier, men at de må arbejde fra deres hotelværelser.

- Det vigtige for kommissionen er at få arbejdet gjort. Tiden er ikke til at tale logistik. Det vigtige er, at det går hurtigt. Vi har en tidsplan, der skal holdes. Vi har alvorligt og vigtigt arbejde, der skal gøres. Bolden ruller, og nu skal arbejdet gøres, siger Schinas.

Talsmanden ønsker heller ikke at kommentere nye bitre ordvekslinger mellem Grækenland og Tyskland, landets største kreditor.

Senest har den græske justitsminister, Nikos Paraskevopoulos, luftet tanken om at konfiskere tyske værdier i Grækenland som kompensation for græske ofre for nazisternes forbrydelser under Anden Verdenskrig.

Det er eurolandenes finansministre i eurogruppen, der konkret skal forholde sig til de græske reformforslag, som er nødvendige, for at de internationale långivere vil frigive nye lån til april.

Eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, maner fredag til besindighed.

- Sagen er den, at man i Grækenland placerer for meget af ansvaret for Grækenlands problemer uden for Grækenland. Tyskland er yndlingsofferet i øjeblikket.

- Tyskerne har de seneste år gjort en stor indsats netop for at hjælpe Grækenland med billige lån. Grækerne har selv betegnet Tyskland som deres partner og allierede (...), så lad os samarbejde fredeligt i den tone, siger Dijsselbloem ifølge Reuters i forbindelse med et hollandsk regeringsmøde.

3 kommentarer
Vis kommentarer