Justitsminister: Hizb ut-Tahrir er dybt skadelig

Hizb ut-Tahrir og Kaldet til Islam graver grøfter og underminerer integrationen, mener justitsministeren

Justitsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer alle danske muslimer til at stemme og ignorere den fundamentalisme, som kommer fra de antidemokratiske, islamistiske organisationer Hizb ut-Tahrir og Kaldet til Islam.

Organisationerne graver grøfter og underminerer integrationen, mener hun.

De to organisationer fraråder danske muslimer at stemme ved folketingsvalget 18. juni. Demokrati og lovgivning er ikke for mennesker, det er op til Allah at lovgive, er argumentet.

- Der er desværre nogen, der lytter til dem, og vi har at gøre med organisationer, der er uforenelige med grundlæggende demokratiske værdier, men også med det gamle, danske demokratisæt, siger Mette Frederiksen.

- De organisationer er med til at grave grøfter og underminere integrationen. De er dybt skadelige for vores samfund. Alle kræfter i vores samfund skal tage afstand fra dem, og det skal vi gøre i forening.

Ifølge Mette Frederiksen skader de to organisationer og deres budskaber de muslimer her i Danmark, der passer deres arbejde og er en del af det danske samfund.

- Det skader Danmark. Den strømning, som er så udemokratisk, som vi ser her, er til skade for vores samfund. De er udemokratiske i deres tankesæt, og det de formidler.

- Og organisationer, der ønsker sig et islamistisk kalifat, som er udemokratisk i deres struktur og tankegang, har jeg ingen sympati for.

- Som justitsminister vil jeg gerne sige meget klart, at i det øjeblik, at Rigsadvokaten finder anledning dertil, så mener jeg, at vi skal forbyde Hitzb ut-Tahrir.

Siden 2008 har Hitzb ut-Tahrir været under skærpet tilsyn. Det betyder, at Rigsadvokaten jævnligt modtager rapporteringer om foreningens aktiviteter.

77 kommentarer
Vis kommentarer