Annonce:
Annonce:

Kæmpe brøler: Kalder på afdød kvinde

Joe Biden ville takke kongresmedlemmet Jackie Walorski på en konference onsdag, men han havde bare glemt, at hun døde i en trafikulykke i august

Joe Biden var i færd med at takke arrangørerne af konferencen, da han kaldte på afdøde Jackie Walorski. Foto: Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix
Joe Biden var i færd med at takke arrangørerne af konferencen, da han kaldte på afdøde Jackie Walorski. Foto: Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

- Jackie er du her? Hvor er Jackie?

Sådan lød det fra USA's præsident, Joe Biden, fra talerstolen på en konference for hungersnød, der blev afholdt i Det Hvide Hus onsdag.

Han kaldte på det republikanske kongresmedlem Jackie Walorski for at takke hende for at underskrive aftalen, der finansierede konferencen, skriver Reuters.

Problemet er bare, at hun døde i en trafikulykke i august.

Og Biden fortsatte talen uden at rette sig selv. Da Walorski døde, udsendte Det Hvide Hus ellers en pressemeddelelse på vegne af præsidenten og hans kone, hvor de udtrykte, at de var 'chokerede og kede af det' oven på nyheden om hendes død.

Men det havde han tilsyneladende glemt.

En anerkendelse
Episoden har skabt røre på den republikanske fløj, og kongresmedlem Vicky Hartzler kalder det en 'skrækkelig og skammelig bommert'.

Annonce:

'Jackie var en uselvisk leder og en tæt ven. Hendes familie fortjener mere end dette. Biden og Det Hvide Hus bør undskylde,' skriver hun på Twitter.

Der er dog ikke kommet en undskyldning fra Det Hvide Hus. I stedet har pressesekretæren, Karine Jean-Pierre, forklaret, at Joe Biden 'anerkendte hendes fantastiske arbejde,' da han kaldte efter hende.

Jean-Pierre fortalte også, at præsidenten havde planlagt at invitere Jackie Walorskis familie ind i Det Hvide Hus, når han skal underskrive et lovforslag.

Læs også: Over 700 sigtede - Men hvad sker der nu?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: