Kendt forfatters opråb: - Brug ikke mine ord som ammunition i kampen mod Islam

- Mine budskaber bliver misbrugt, siger Sara Omar i video på sin facebook-profil 

- Jeg vil ikke tillade, at mine budskaber bliver misbrugt i en krig om religion, siger Sara Omar. Hun har derfor lagt en tale til os alle op på sin facebook-profil Foto: Privat
- Jeg vil ikke tillade, at mine budskaber bliver misbrugt i en krig om religion, siger Sara Omar. Hun har derfor lagt en tale til os alle op på sin facebook-profil Foto: Privat

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omars voldsomme roman 'Dødevaskeren', der handler om vold, magt og undertrykkelse af kvinder i religionens navn, skabte usædvanlig røre, da den udkom i vinter.

I løbet af en måned blev den stærkt kritiske fortælling solgt i over 50.000 eksemplarer, og den blev hurtigt en af årets mest omtalte romaner.

I interview og debatindlæg fortalte Sara Omar, hvordan hun risikerede sit liv ved at udgive romanen, men at den på samme tid var nødvendig for at forstå forholdet mellem kvinder, magt og religioner.

Tale fra hjertet

Men i debatten om islam og den muslimske minoritet mener Sara Omar, at hendes udtalelser og meninger bliver mistolket og brugt som våben i en religions-krig, hun ikke vil levere ammunition til, siger hun nu i en tale, hun tirsdag aften har lagt ud på sin facebook-profil.

Talen er en stærk appél til alle 'muslimske medsøstre, brødre og danske medborgere' om, at hendes ord ikke bliver brugt til at skabe splid og fremmedhad, 'men i stedet bygger bro mellem mennesker og religioner', siger hun i  videoen, hvor hun også understreger, at hun stiller sig frem, fordi hun har mærket og set undertrykkelsen med sine egne øjne, men at hun ikke vil være med til nogen form for hverken politisk eller religiøs propaganda.

Et universielt problem

- Jeg er imod at bruge religion til at legitimere overgreb og undertrykkelse. Min mission er udelukkende at bekæmpe undertrykkelse, overgreb, voldtægt, ulighed, social kontrol, incest, pædofili og diskrimination. Det er derfor en grov udnyttelse at bruge mit budskab i diskriminerende og racistiske agendaer. Vold og undertrykkelse findes i alle kulturer og religioner. Det er et universelt problem, som vi må stå sammen om at bekæmpe, siger hun blandt andet i talen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Sara Omar, der oplyser, at hun ikke har yderligere kommentarer.

Du kan læse og høre videoen i sin fulde længde her: