Kennedy-datter: Trump spiller på frygt, had og vrede

Med Donald Trump som præsident vil USA blive sat tilbage på adskillige områder inden for menneskerettighederne, mener Robert F. Kennedy's datter

Ifølge Kerry Kennedy har Donald Trump nået toppen (Foto: AP).
Ifølge Kerry Kennedy har Donald Trump nået toppen (Foto: AP).
Følg Politik

- Den nemmeste måde at appellere til folk på som politiker er at spille på frygt, had og vrede. Det er præcis, hvad Donald Trump gør.

Sådan lyder det fra Kerry Kennedy, der er forfatter og menneskerettigheds-aktivist, til VG.

Den 56-årige datter af Robert F. Kennedy synes, at flere af præsident-kandidatens udtalelser er forstyrrende. Hun lægger blandt andet vægt på udtalelser, som at mexicanere er tyveknægte og voldtægtsmænd, og at muslimer skal have indrejseforbud til USA.

- Hvis Trump bliver præsident, tager vi et skridt tilbage i menneskerettighederne - på alle tænkelige måder, fortæller Kennedy-datteren til VG.

Men man kan ikke sige Kennedy uden også at sige Demokraterne, og derfor mener Kerry Kennedy også, at Trump snart bliver irrelevant i den amerikanske valgkamp.

- Der har gennem historien været kandidater som Trump, som appellerer til en stor mængde mennesker, og det ser vi nu igen. Cirka halvdelen af amerikanerne er repulikanere. Trump vil få en del stemmer, men ikke over 50 %. Han har nået toppen, siger hun til VG.

Selv om Kerry Kennedy tilhører modstanderens side, er hun alligevel overrasket over, at republikanerne bakker op mod Donald Trump. Hun mener nemlig, han er overfladisk og uprofessionel.

Kerry Kennedy er i Oslo for at deltage i det globale kultur- og underisningsprogram 'Speak Truth To Power', der handler om mod og menneskerettigheder. Mødet er startet ud fra et initiativ fra fonden Robert F. Kennedy Human Rights i USA, der til dagligt ledes af Kennedy-datteren.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind