Kerry besøger Hiroshima som første USA-udenrigsminister

Japanske Hiroshima, som blev ødelagt af en amerikansk atombombe i 1945, er vært for G7-møde

Den japanske by Hiroshima, som stort set blev udslettet af en amerikansk atombombe i slutningen af Anden Verdenskrig, er i weekenden vært for et møde blandt udenrigsministrene fra verdens syv førende industrilande, G7-landene.

John Kerry, den amerikanske udenrigsminister, deltager i mødet og er dermed den første udenrigsminister fra USA, der lægger vejen forbi Hiroshima siden 1945, hvor atombomben faldt.

Kerrys besøg ses ifølge nyhedsbureauet AFP som en tur, der muligvis skal bane vejen for, at Barack Obama også gæster byen i næste måned, hvor han tager til Japan i forbindelse med et topmøde blandt G7-landene.

Sker det, bliver Obama den første siddende amerikanske præsident på besøg i Hiroshima.

John Kerry skal mødes med sine kolleger fra Storbritannien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien og Japan mandag for at besøge et museum om atombombningen af Hiroshima.

Dernæst skal de lægge blomster på et mindesmærke for atombombens ofre. Ved slutningen af 1945 var 140.000 mennesker ifølge Reuters døde som følge af atombombningen af byen.

Den japanske udenrigsminister, Fumio Kishida, siger søndag, at udenrigsministrene under mødet skal diskutere netop atomvåben, terror, maritim sikkerhed samt Nordkorea, Ukraine og Mellemøsten.

3 kommentarer
Vis kommentarer