Kerry: Våbenhvile i hele Syrien førsteprioritet

USA's udenrigsminister har talt i telefon med både FN-mægler og forhandlingsleder for syrisk opposition

USA arbejder på "konkrete initiativer" for at sætte en stopper for blodsudgydelserne i Syrien - særligt i Aleppo.

Det understreger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, via en talsmand for ministeriet.

Udmeldingen kommer, efter at John Kerry i løbet af de seneste dage har drøftet udviklingen i Syrien med FN-mægler Staffan de Mistura og Riyad Hijab, der er en af forhandlerne for syriske oppositionsgrupper.

- I begge samtaler slog udenrigsministeren fast, at de indledende bestræbelser for at få bekræftet en indstilling af fjendtligheder ikke blot gælder Latakia og det østlige Ghouta, men også omfatter et arbejde på at lade det gælde Aleppo, siger talsmand John Kirby ifølge Reuters.

Kirby understreger samtidig, at en nedtrapning af volden står absolut øverst på amerikanernes dagsorden.

- Udenrigsministeren gjorde det klart, at volden i Aleppo må høre op, og at en vedvarende indstilling af fjendtlighederne er førsteprioritet, lyder det fra John Kirby ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udenrigsminister Kerry har over for både FN-mægleren og den syriske forhandler gjort det klart, at USA vil have Rusland til at lægge mere pres på Syriens præsident, Bashar al-Assad, og den syriske regering for at få stoppet "de vilkårlige luftangreb" i Aleppo.

- John Kerry udtrykte i samtalerne dyb bekymring over den forværrede situation i Aleppo, hvor regimet (under Bashar al-Assad, red.) fortsat får konflikten til at eskalere ved målrettet at gå efter uskyldige civile - ikke Nusra Fronten, som regimet fejlagtigt hævder, siger Kirby med henvisning til de militante i Nusra-bevægelsen.

Den nuværende våbenhvile i Syrien omfatter netop ikke de ekstremistiske grupper Islamisk Stat og al-Qaedas gren i Syrien, Nusra Fronten.

2 kommentarer
Vis kommentarer