Kerry vil understrege USA's støtte til Frankrig i Paris

USA's udenrigsminister, John Kerry, deltog ikke i fredsmarch efter Charlie Hebdo. Men nu er han i Paris.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er mandag landet i Paris under et enormt sikkerhedsopbud for at vise sin respekt for ofrene efter fredagens angreb og samtidig understrege USA's gode forhold til Frankrig.

- Han vil gentage USA's forpligtigelse over for vores stærke forhold til Frankrig og kondolere, ligesom han vil udtrykke vores fælles vilje til at fortsætte kampen mod voldelig ekstremisme her og verden over, siger talsmand for udenrigsministeriet John Kirby.

Kerry, som taler flydende fransk, har i sin tid som udenrigsminister besøgt Paris mindst 20 gange og har efter det seneste angreb udtrykt solidaritet med "USA's ældste allierede".

Men hverken Kerry eller USA's præsident, Barack Obama, deltog i en stor, offentlig fredsmarch i Paris i kølvandet på angrebet på det satiriske magasin Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar.

Fraværet af en højtstående repræsentant fra USA vakte kritik på begge sider af Atlanten og fik Det Hvide Hus til at erkende, at det var en fejl kun at sende USA's ambassadør og ikke en regeringsleder eller minister, som mange andre lande gjorde.

Kerry undskyldte senere sit fravær ved marchen og forklarede det med, at han på det tidspunkt var på besøg i Indien og Bulgarien.

På grund af sikkerhedshensyn vil Kerry ikke i denne omgang besøge de steder i Paris, som blev angrebet fredag og natten til lørdag, hvor 129 mennesker mistede livet.

En af dem var en 23-årig udvekslingsstudent fra USA ved navn Nohemi Gonzalez, som befandt sig på en restaurant, der blev angrebet af et skudattentat fredag.