Kilder: Cameron er tættere på et EU-kompromis

Tysk-fransk vilje til at give briterne ret til tre års karenstid for ydelser til tilvandrede EU-borgere

Frankrig og Tyskland er tilsyneladende indstillet på et kompromis med Storbritannien, som kan være med til at sikre fortsat britisk medlemskab af EU, skriver netmediet Politico.

Storbritannien har insisteret på, at indvandrere fra EU-lande, typisk fra Østeuropa, ikke kan modtage britiske velfærdsydelser de første fire år i landet.

Officielt har Tyskland og Frankrig og lang række andre EU-lande taget afstand fra kravet, som bryder med den fri bevægelighed i EU.

Men nu siger kilder tæt på forhandlingerne, at den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Francois Hollande, har tilbudt et kompromis, hvor karenstiden for de britiske velfærdsydelser bliver på tre år, skriver Politico.

Det er Tyskland og Frankrigs ønske at vise, at de er villige til at strække sig et stykke, så den britiske premierminister, David Cameron, kan få flertal ved en folkeafstemning senest i 2017 om forsat britisk medlemskab, siger kilderne.

- Britiske embedsmænd er åbne over for kompromisser og alternativer, og David Cameron fik i sidste uge det indtryk (på EU-topmøde red.), at adskillige stats- og regeringsledere også var klar til et kompromis, siger en fransk embedsmand.

Cameron advarede på topmødet sine kolleger om, at han er nødt til at kunne præsentere reformer, for at kunne overbevise de britiske vælgere til at stemme ja til EU.

Han sagde, at han håbede på at kunne indgå en aftale med de øvrige EU-lande på næste topmøde i februar.

8 kommentarer
Vis kommentarer