Kinas præsident planlægger sit første USA-visit

Xi Jinping vil ifølge kinesiske medier rejse på statsbesøg til USA i løbet af 2015

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, planlægger at rejse på sit første statsbesøg i USA senere i år, melder statslige medier i Kina mandag.

Datoen for besøget er endnu ikke fastlagt, men i Beijing og Washington er man i gang med forberedelserne til præsidentens besøg, oplyser Kinas ambassadør til USA, Ciu Tiankai, til kinesiske journalister.

De to magtfulde lande har haft succesrige møder på topniveau i de seneste år og er "meget interesserede i at se sådanne interaktioner fortsætte i år", lyder det ifølge den statskontrollerede avis China Daily fra Cui.

USA's nationale sikkerhedsrådgiver, Susan Rice, oplyste fredag, at Washington havde inviteret både Xi og den japanske premierminister, Shinzo Abe, på statsbesøg. Det ses som et naturligt skridt i præsident Barack Obamas Asien-strategi.

Xi Jinping mødtes senest med Barack Obama i november i forbindelse med et møde i Det Økonomiske Samarbejdsforum for Asien og Stillehavsområdet (Apec) i Beijing.

Netop ved Apec-mødet blev USA og Kina enige om at reformere visumreglerne for turister, studerende og arbejdstagere landene imellem, hvilket ifølge Obama vil føre til en mangedobling af kinesiske turister og arbejdere i USA.

Sidste år præsenterede Kina og USA også en epokegørende klimaaftale, hvor Kina for første gang kom med et bud på, hvornår landets CO2-udledning skal stoppe med at vokse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær