Kinnock hænges ud i britisk presse: Brugte skattepenge på mælkeskummer

Helle Thorning-Schmidts mand har ramt forsiderne af de britiske medier

Helle Thorning-Schmidt var med sidste år, da Stephen Kinnock blev valgt til det britiske parlament (Foto: AP)
Helle Thorning-Schmidt var med sidste år, da Stephen Kinnock blev valgt til det britiske parlament (Foto: AP)

Onsdag stjal Helle Thorning-Schmidt overskrifterne i ind- og udland, da det kom frem, at hun kvitter livet i dansk politik og rykker ud på verdensscenen, hvor hun skal være direktør for Red Barnets internationale kontor i London.

Se også: Helle: Jeg glæder mig til at se mere til Steve

Torsdag er det så hendes mand, Stephen Kinnock, der stjæler overskrifterne i flere britiske medier.

Her skriver medierne flittigt om den britiske politikers køb af forskellige ting til sit kontor på skatteydernes regning, efter han blev valgt til parlamentet for partiet Labour sidste år.

Tophistorierne kommer efter, at tal fra de uafhængige britiske statsrevisorer, kaldet ISPA, netop er blevet offentliggjort.

ISPA har til opgave at kigge de britiske politikere over skulderen for at undgå misbrug af statskassen og gennemgår hver en penny, som de britiske politikere bruger af statskassen.

Revisorer godkendte mælkeskummer
Ifølge Mirror og The Telegraph, der har gennemgået ISPAs rapport, har Thorning-Schmidts mand brugt knap 35 britiske skattepund (350 kroner) på en mælkeskummer.

Desuden fremhæver aviserne også købene af to kaffemaskiner til en værdi i omegnen af 1000 kroner, samt investeringerne i en stumtjener, et køleskab og tre blæsere.

Telegraph skriver, at tingene er købt på skatteborgernes regning som 'opstartsomkostninger' i forbindelse med, at Kinnock blev valgt ind i parlamentet i maj.

ISPA oplyser desuden, at købene er blevet godkendt af revisorerne.

Så heldig er det dog ikke alle de britiske parlamentarikere, der har været.

Blandt andet fik lederen af det skotske SNP, Angus Robertson, underkendt dækning for indkøb til en værdi af 15.000 kroner.

Thornings million-løn
Hvis de britiske statsrevisorer havde afvist Kinnocks indkøb af kaffeudstyr og kontor-fornødenheder, kunne fruen formentlig godt have sponsoreret indkøbene.

For hvis Helle Thorning i sit nyt job hos Red Barnet får ligeså meget i løn som sin forgænger, kan hun se frem til at tjene 2,5 millioner kroner om året før skat.

Dansk politik - 14. jan. 2016 - kl. 19:39 Helle forsvarer million-løn i nyt job: Ligesom Verdensbanken

En pæn lønstigning for Thorning, der under tiden som statsminister tjente omkring 1,4 millioner kroner om året.

181 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere