Kofods afvisning vækker opsigt i udlandet

Jeppe Kofod nægtede onsdag at give den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, hånden

Jeppe Kofod afviste onsdag amerikanske Mike Pompeos forsøg på at give hånd. Det har vakt opsigt i udlandet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Jeppe Kofod afviste onsdag amerikanske Mike Pompeos forsøg på at give hånd. Det har vakt opsigt i udlandet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Et kejtet øjeblik fra onsdagens møde mellem udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og den amerikanske ditto, Mike Pompeo, har vakt opsigt i udlandet.

'En akavet diplomatisk dans' skriver eksempelvis Washington Post om situationen, hvor Mike Pompeo med udstrakt hånd og et stort smil traskede hen mod den danske udenrigsminister for at give ham hånden - men på grund af risikoen for coronasmitte blev afvist og i stedet fik et klap på skulderen.

Prøver igen
Dansen blev taget med et smil, og Pompeo var da også, som Washington Post beskriver det, hurtigt videre til Færøernes udenrigsminister, Jenis av Rana, hvor han igen forsøgte at give hånd, men blev afvist.

Da Pompeo nåede til den udenrigsansvarlige i Grønland, Steen Lynge, lykkedes det dem ifølge mediet endelig at hilse med albuerne.

En Washington Post-journalist ved navn John Hudson, som var til stede ved mødet, kommenterer på Twitter også på håndtrykskikset.

'I Danmark (som ikke har et coronaudbrud) forsøgte Pompeo at give hånd til den danske udenrigsminister, som afviste ham,' skriver han i tweetet, som til sammen er delt og kommenteret over tusinde gange.

Artiklen fortsætter efter tweetet ...

Mike Pompeo besøgte onsdag Danmark for blandt andet at drøfte amerikanske interesser i Arktis, forholdet til Kina og situationen i Hong Kong.

Han mødtes med både Jeppe Kofod og statsminister Mette Frederiksen.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.