Kommentator: Ny S-kampagne skal udfordre Venstre og DF

Socialdemokraternes nye kampagne om indvandrere understøtter sidste uges udspil om flere flygtninge i arbejde

Med en ny kampagne om strammere asylregler og flere flygtninge i job udfordrer Socialdemokraterne op til valget de to partier, som ellers har sat sig tungt på indvandrerområdet - Venstre og Dansk Folkeparti.

Det mener politisk redaktør hos Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane.

- Det er en flanke, man gerne vil åbne, fordi det er godt i en valgkamp. Socialdemokraterne er jo faktisk sjældent enige på det her punkt. Så man vil gå videre af den vej og udfordre Venstre og DF, siger hun.

Se også: Det siger EL og DF om Socialdemokraternes ups-kampagne

På annoncer og plakater, som hænges op og kommer i aviserne hen over weekenden, står der "Stramme asylregler og flere krav til indvandrere" og "kommer du til Danmark, skal du arbejde".

Ifølge Elisabet Svane er det en klar understøttelse af et udspil, som Socialdemokraterne kom med onsdag. ligesom regeringen tidligere på året strammede reglerne for asyl.

Se også: Ups, Helles nye kampagne afsløret ved en fejl

"Alle skal bidrage", som udspillet er navngivet, har til hensigt at sende flere udlændinge ud på arbejdsmarkedet i stedet for at parkere dem på kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

- At folk skal ud og arbejde, er klassisk socialdemokratisk politik. Det er jo et arbejderparti. Så dybest set er der ikke noget mærkeligt i det, siger Elisabet Svane.

54 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere