Kommentatorer: Sådan ser fremtiden ud for Holst

Politiske kommentatorer vurderer, at forsvarsminister Carl Holst står yderst alene i sagen om hans spindoktor

De dårlige sager for forsvarsminister Carl Holst står nærmest i kø for tiden.

I dag kan Ekstra Bladet afsløre Holst i endnu en løgn i sagen om hans spindoktor Christian Ingemann. Et brev fra den omstridte politiker til statsminister Lars Løkke Rasmussen om Ingemanns ansættelse står i direkte kontrast til det, forsvarsministeren tidligere har sagt i sagen.

Holst og Løkke i kærlig omfavnelse. Holst brev direkte Venstre-formanden, at Christian Ingemann havde været hans personlige assistent. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik - 16. sep. 2015 - kl. 21:09 Holst i ny løgn: Afsløret af internt brev til Løkke

Og de mange afsløringer i sagen kan snart få store konsekvenser for Holst, vurderer Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

- Der er ingen tvivl om, at sagen omkring Carl Holst bliver skærpet i meget alvorlig retning nu. Og sagen kan i yderste konsekvens ende med, at han bliver nødt til at trække stikket som forsvarsminister, siger han og fortsætter:

- Sådan som sagen foreligger nu, så er Carl Holst i gang med at trække statsminister Lars Løkke Rasmussen med ind i sagen, fordi det er jo soleklart for enhver, at Carl Holst har givet en version til offentligheden om de arbejdsopgaver som hans tidligere medarbejder havde i regionen og samtidig har givet statsministeren et helt andet sæt af oplysninger, siger Thomas Larsen

Forsvarsminister Carl Holst (V). (Foto: Polfoto/Finn Frandsen) Dansk politik - 17. sep. 2015 - kl. 07:45 OVERBLIK: Mails og sms-beskeder belaster Carl Holst

Politiske kommentatorer på andre medier vurderer, at Holst, der til formiddag skal til samråd i forsvarsudvalget, står meget alene. Men de tror ikke, at det ender med et ministerexit.

- Carl Holst har indtil nu skabt flere problemer, end han løser, og det er selvfølgelig et problem. Der er grænser for, hvor længe en regering vil finde sig i det. Det, man skal huske, er, at det vil være et nederlag for Lars Løkke Rasmussen, hvis man allerede nu skal ud og afskedige en minister. Så jeg tror, de bider sig i tungen lidt endnu, og ser om Carl Holst ikke snart kommer tilbage på sporet, siger Anders Langballe fra TV 2.

Børsens politiske kommentator Helle Ib forventer, at Carl Holst kan se frem til en 'ubehagelig' dag, når han i dag er tvunget til at møde pressen, når han skal til samråd.

- Man ser ofte i sådan nogle sager som den her, hvor det kan diskuteres, hvor stor synden er, at sagerne kan vokse sig store alene på grund af hovedpersonens håndtering.

- Og det kan være, at hans kategoriske udsagn faktisk har provokeret nogle i det sydjyske til at kaste sig mere indgående ind i at finde ud af, hvad der er ret og vrang i sagen, siger Helle Ib til Ritzau.

Politikens politiske redaktør Jesper Thybo-Carlsen, vurderer, at Holst ikke skal frygte sit job.

- Det er foregået i regionalt regi og skal afklares der, lyder det i hans politiske analyse.

71 kommentarer
Vis kommentarer