Kommunalvalgskandidat fik støtte fra Statens Kunstfond

En kandidat til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune fik 50.000 kroner i legat fra Statens Kunstfond

Følg Politik

En lokalpolitikers valgkampagne til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune var en del af en ansøgning til Statens Kunstfond, som udløste et arbejdslegat på 50.000 kroner.

Pengene gik til Stine Linnemann, som stiller op for borgerlisten Rolig Revolution. Det skriver Radio Loud, som har fået aktindsigt i kandidatens ansøgning til kunstfonden.

Hun skriver i ansøgningen blandt andet, at hun vil 'bruge sin kreative aktivisme i valgkampen'.

Roger Buch, som er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger til Radio Loud, at Stine Linnemann har spillet med åbne kort.

Men der kan stilles spørgsmål ved Statens Kunstfonds vurdering af ansøgningen, mener han.

- Det er klart, at pilen peger mod Statens Kunstfond, der har været vidende om, hvad det var, projektet gik ud på og alligevel har valgt at støtte det, siger Roger Buch, der dog ikke kan få øje på nogen juridisk problemstilling i legattildelingen.

Anette Østerby, som er enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen og ansvarlig for Statens Kunstfond, vurderer ikke, at der skulle være noget galt i støtten.

- Sådan som jeg læser det, tænker hun sin kunst ind i det. Sådan som jeg læser det, har hun tænkt sig at producere noget kunst, der knytter sig til valgkampagnen.

- Hvad pengene går til, stiller vi ikke spørgsmålstegn ved, så længe man har søgt og fået en vurdering af, at man er en dygtig kunstner.

- Om man så bruger pengene på husleje, er det helt i tråd med støtten, da det sætter en i stand til at producere ens kunst. Det afgørende er, hvad der gør det muligt i de enkelte kunstneres tilfælde for, at de kan producere kunst, siger hun til Radio Loud.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT