Annonce:
Annonce:

Kommuner følger trop: Læs tilsynsrapporten fra dit barns daginstitution

Rapporter om forholdene i daginstitutioner har i flere af landets største kommuner været skjult for offentligheden, men nu bliver de lagt frem

TV2 afslører i en ny dokumentar kritisable forhold i børnehaver og vuggestuer i Københavns Kommune. Foto: Kristian Friis/TV2
TV2 afslører i en ny dokumentar kritisable forhold i børnehaver og vuggestuer i Københavns Kommune. Foto: Kristian Friis/TV2
Annonce:
Følg Politik

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En række daginstitutioner i Københavns Kommune er tirsdag under hård beskydning, efter det er kommet frem, at de har udvist groft omsorgssvigt over for børn.

I en TV2-dokumentar, som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, bliver det afsløret, at 22 børnehaver og vuggestuer i hovedstaden har fået anmærkninger i en tilsynsrapport på baggrund af flere kritiske observationer i forbindelse med pædagogernes arbejde med børnene.

Det fremgår tydeligt, at Københavns Kommune siden 2017 har ført grundigt tilsyn med dets daginstitutioner. Men samtidig har man skjult tilsynsrapporterne for forældre, der kunne have haft glæde af at vide, hvordan det står til i den børnehave eller vuggestue, hvor deres barn er indskrevet. 

Annonce:

Frigivet nu
Nu har piben dog fået en anden lyd. Få dage før mandagens afsløring har ledelsen i Børne- og Ungdomsforvaltningen nemlig valgt at lægge tilsynsrapporterne ud til offentlighedens skue.

I en pressemeddelelse skriver hovedstadskommunen:

'Københavns Kommune har fuld åbenhed om kvaliteten af det pædagogiske arbejde i daginstitutionerne. Alle forældre har mulighed for at læse tilsynsrapporterne, hvis de henvender sig til institutionens leder.' 

Den samme oplysning med dertilhørende link har kommunen sendt på sms til bekymrede forældre i København, som har børn i en kommunal daginstitution.

Man kan læse alle tilsynsrapporter fra daginstitutioner i København i bunden af dette link.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På dette link kan forældre i Københavns Kommune læse om forholdene i netop deres barns daginstitution. Privatfoto
På dette link kan forældre i Københavns Kommune læse om forholdene i netop deres barns daginstitution. Privatfoto

Kommuner følger trop
Ekstra Bladet har været i kontakt med flere af landets største kommuner, som bekræfter, at de også laver tilsyn med deres daginstitutioner. I landets næststørste kommune ligger alle rapporter frit tilgængelige, lover Børn og Unge-chef, Anne Merethe Løvmose i et skriftligt svar.

Annonce:

'I Aarhus kan forældre og andre interesserede finde kvalitetsrapporter på kommunens hjemmeside. Her ligger alle rapporter for de enkelte afdelinger, samt for dagtilbud, skoler og fritidstilbud samlet set. Samtidig fremgår det, hvilke tilbud der har hvilke udviklings- og tilsynspunkter, som der bliver fulgt op på i den løbende, ledelsesmæssige kvalitetsopfølgning,' skriver hun.

Børn og Ungeforvaltningen i Odense Kommune har dagen derpå også drøftet TV2-dokumentaren, oplyser Dagtilbudssekretariatet. Her forstår man forældres behov for større transparens i forbindelse med forholdene i daginstitutionerne.

- Vi har besluttet at lægge dem ud på vores hjemmeside. Derfor er vi i dag i gang med at samle seneste tilsynsrapporter, så de kan komme ud. Her kan forældre også læse, hvordan vi udarbejder vores rapporter. Vores bygger dem eksempelvis mere på dialogmøder med forældrene, lyder det fra sekretariatets presseafdeling.

I Vejle har man eksempelvis også valgt at lægge tilfredshedsundersøgelser ud på sin hjemmeside, så forældre kan få indblik i daginstitutionernes dagligdag.

Annonce:

- Jeg har lige for en time siden sendt en mail ud, hvor jeg har indskærpet, at de skal ligge derude. Vi kan også godt mærke, at der har været meget bekymring blandt borgerne, siger Rune Sørensen, der er dagtilbudschef i Vejle Kommune.

I Randers Kommune skriver Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole, i en sms til Ekstra Bladet, at alle forældre kan få en tilsynsrapport udleveret, hvis de beder om den i barnets daginstitution.

Forælder til barn i institution fra TV2-dokumentar: - Alt var kaos

Før afsløring om kritisable forhold: Kommune sendte advarsler til forældre

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: