Kongehuset: - Det var en overraskelse

Bekræfter at Trump har aflyst sit besøg i Danmark

ISKOLDT: Trumps besøg i Danmark har længe været aftalt, men da præsidenten bragte Grønland i spil som en handelsvare og efterfølgende blev afvist af Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, fik han pludselig kolde fødder. Nu er besøget så endeligt aflyst.

Donald Trump har natten til onsdag meldt ud, at han aflyser sit forestående besøg i Danmark som reaktion på, at Mette Frederiksen ikke er interesseret i at sælge Grønland.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus tirsdag. Foto: AFP Politik Trump aflyser besøg i Danmark

Trump var officielt inviteret af dronning Margrethe, og Kongehuset bekræfter, at præsidenten har aflyst.

- Dét var en overraskelse – mere har vi ikke at sige om den sag, siger Lene Balleby, kommunikationschef i Kongehuset, til DR.

Statsminister Mette Frederiksen kaldte Trumps ide om at købe Grønland for en 'absurd diskussion'. Foto: Reuters Politik Harme efter aflysning: 'Sådan behandler man ikke en allieret'

Donald Trumps udmelding kommer i kølvandet på, at han forleden luftede tanken om, at han måske ikke ville komme til Danmark alligevel.

Og nu har han altså lavet en direkte kobling mellem Mette Frederiksens afvisning og det nu aflyste besøg.

Det var den amerikanske avis The Wall Street Journal, som torsdag kunne fortælle, at Donald Trump i flere omgange har bedt sine rådgivere om muligheden for at købe øen.

Historien blev indledningsvist taget med et gran salt, men søndag bekræftede præsidenten, at han skam mente det alvorligt - omend det ikke stod 'øverst på dagsordenen'.

LIVE
111 kommentarer
Vis kommentarer