Konservative parlamentsmedlemmer vil angiveligt af med May

Den tidligere konservative leder Grant Shapps opfordrer Theresa May til at udskrive valg om formandsposten

Tidligere organisatorisk leder af Det Konservative Parti i Storbritannien Grant Shapps har udarbejdet en liste over konservative parlamentsmedlemmer, der opfordrer premierminister Theresa May til at træde tilbage.

Det oplyser unavngivne kilder ifølge britiske Sky News.

Samtidig siger Grant Shapps til BBC Radio 5, at Theresa May bør udskrive et formandsvalg.

Men vicepremierminister Damian Green fastslår, at Theresa May fortsætter på posten, fordi hun ser det som sin pligt at fortsætte.

- Jeg ved, at hun er fast besluttet på at fortsætte i jobbet. Hun ser det som sin pligt at fortsætte og skabe succes for denne regering, siger Damian Green til BBC.

Ifølge Grant Shapps har Theresa May dog lang vej igen, hvis hun skal overbevise de, der tvivler på hende, om det modsatte.

- Når en person driver en organisation, og noget går monumentalt galt - ligesom valget - så ligger ansvaret ved denne person, udtalte Grant Shapps i sidste weekend ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Sandheden er, at ethvert seriøst menneske ved, at hun (Theresa May, red.) ikke kan føre os gennem det næste valg.

Grant Shapps var organisatorisk leder for Det Konservative Parti fra 2012 til 2015. Det er partiets organisatoriske leder, der har ansvaret for, at partimaskinen fungerer, ligesom at det er lederen, der fører tilsyn med partiets hovedkontor.

Theresa May holdt torsdag tale på partiets kongres. Talen var imødeset med spænding, men stort set alt gik galt, skriver flere britiske medier.

Hovedtalen blev således afbrudt gentagne gange, fordi May fik voldsomme hosteanfald.

Desuden blev hun afbrudt af en komiker, som havde skaffet sig adgang til landsmødet og nåede helt op til Mays talerstol, hvor han overrakte hende en P45-formular - en fyreseddel.

- Boris sagde, at jeg skulle give dig denne her, sagde han med henvisning til udenrigsminister Boris Johnson.

Og som prikken over i'et begyndte bogstaverne i det konservative slogan bag hende at falde ned foran de snurrende kameraer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen