Annonce:
Annonce:

Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra

Alle restriktioner skal fjernes helt. Og så skal man begynde forfra med at indføre de nødvendige, mener K

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil have Folketinget til at begynde forfra med at indrette de danske restriktioner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil have Folketinget til at begynde forfra med at indrette de danske restriktioner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Forsamlingsforbud, indviklede afstands- og arealkrav, særlige Superliga-regler og elever, der møder i skole på halv tid.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, kender ikke én eneste person, der kender alle de danske restriktioner - og det duer ikke.

Han mener, man bør viske tavlen ren og begynde forfra.

- Vi er så langt i pandemien nu, at vi skal begynde på et blankt stykke papir. Og så skal vi lave de retningslinjer, der er brug for, siger Søren Pape Poulsen.

- Alt er åbent, medmindre vi beslutter noget andet.

Adspurgt om, hvorvidt det ikke er sådan, at tingene allerede forholder sig, svarer Søren Pape Poulsen, at månedsvis af stramninger og lempelser har gjort landskabet af restriktioner nærmest uforståeligt.

Annonce:

- Jeg kender ikke ét menneske, der kan forklare mig, hvad alle restriktioner er. Jeg kender ikke én politiker, der ved det. Der er efterhånden så mange ting, der er åbne, ikke åbne og halvt åbne.

Men hvilke restriktioner vil Konservative genindføre, hvis tavlen viskes ren?

Søren Pape Poulsen påpeger blandt andet, at det stadig er for tidligt at lade nattelivet åbne igen.

- Det kan godt ske, at det at være beruset klokken 04 om natten på et diskotek måske ikke er det, vi er klar til endnu, siger han.

- Der er nogle ting, som stadig skal være lukkede, men det vil vi gerne tale med sundhedsmyndighederne om.

Han begrunder forslaget med, at Danmark står stærkere imod coronaepidemien end før.

Fredag var i alt 163 personer coronasmittede patienter indlagt. 33 af dem lå på intensivafdeling, og af dem var 23 forbundet til en respirator.

16,7 procent af danskerne er blevet vaccineret med to stik mod coronavirus, mens yderligere 10,8 procent har påbegyndt processen, men stadig venter på stik nummer to.

Annonce:

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger i et skriftligt svar, at 'der skal være så få restriktioner som muligt'.

- De restriktioner skal give mening og være gennemskuelige, og det er en målsætning, både regeringen og sundhedsmyndighederne bestræber sig på at opfylde, skriver han.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, bakker som udgangspunkt op om tankerne i De Konservatives forslag, men han vil gerne se noget lidt mere konkret.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi får en mere konkret diskussion af restriktioner, og jeg har det ønske at sætte fokus på spørgsmålet om mundbindet.

- Vi skal huske, at mundbindet kom til os på baggrund af, at sundhedsmyndighederne i lang tid havde sagt, at det ikke var et særligt effektivt initiativ i bekæmpelsen af corona.

- Nu har vi haft det i en periode, og nu skal vi finde ud af, om vi mest har det, fordi det er en pædagogisk påmindelse til os, eller om det egentlig har en sygdomsdæmpende effekt, siger DF-formanden.

Annonce:

Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, mener, at man skal blive ved den model, der allerede er blevet besluttet.

- Vi er på vej mod at få udfaset de sidste restriktioner, og forhåbentlig kommer det til at ske forholdsvist hurtigt.

- Derfor synes jeg ikke, at tiden er moden til at lave nye eksperimenter og sige, at nu skal vi starte forfra med et nyt regime. Det tror jeg bare, at forvirringen ville blive endnu større af, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: