Annonce:
Annonce:

Krænkelser afsløret: Nu reagerer DR's generaldirektør

'Det er dybt, dybt beklageligt og det er ufatteligt trist' lyder det fra Maria Rørbye Rønn om voldsomme beretninger fra tidligere korsangere

Maria Rørbye Rønn. Foto: Jens Dresling
Maria Rørbye Rønn. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

DR's øverste chef, Maria Rørbye Rønn, reagerer nu på de voldsomme beretninger fra mediets pigekor, som Ekstra Bladet har bragt onsdag aften.

'Det er dybt, dybt beklageligt, og det er ufatteligt trist, at nogen har måttet opleve de ting, der beskrives. Det kan jeg ikke sige tydeligt nok', skriver generaldirektøren i en længere opdatering på Twitter.

Fire tidligere korpiger er stået frem i Ekstra Bladet og har beskrevet psykisk terror, seksuelle krænkelser og overgreb, som er begået af den tidligere chefdirigent Tage Mortensen gennem årtier.

Disse beskrivelser af den syge kultur bliver desuden bakket op af to andre tidligere kormedlemmer, som ønsker at være anonyme.

Du kan læse alle de voldsomme beretninger her.

Annonce:

Understreger alvoren
'Dette understreger alvoren i sagen. Vi skal til bunds i, hvordan det kunne stå på så længe dengang. Det skylder vi de tidligere kormedlemmer', skriver Maria Rørbye Rønn på Twitter og linker til Ekstra Bladets artikel.

'Derfor er en ekstern advokatundersøgelse i fuld gang. Men jeg vil allerede nu slå helt fast, at de forhold, der er beskrevet og kommer frem fra den periode, er fuldstændigt uacceptable og naturligvis også var det dengang', fortsætter generaldirektøren.

Alle de tidligere medlemmer af pigekoret, der står frem i Ekstra Bladet, har allerede bidraget til den pågældende advokatundersøgelse, hvor det er muligt at henvende sig frem til 1. juli.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: