Krisemøde om Ukraine udvides med udenrigsministre

De fire stats- og regeringschefer fortsætter forhandlingerne i Minsk om en løsning på Ukraine-krisen

Ved krisetopmødet om Ukraine i den hviderussiske hovedstad Minsk er der tegn på bevægelse. Hvideruslands præsident Aleksandr Lukasjenkos kontor siger onsdag aften, at et udvidet møde finder sted, og at en aftale er mulig.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, samt Ukraines præsident Petro Porosjenko og Frankrigs præsident, François Hollande, har bedt deres udenrigsministre om at deltage i forhandlingerne.

Det russiske statsfjernsyn viser på billeder fra Uafhængighedspaladset, at politikerne sidder omkring et stort, rundt bord. Merkels talsmand, Steffen Seibert, sendte et billede af forhandlerne på Twitter.

Sent onsdag aften var der ikke sluppet noget ud fra forhandlingerne, men det blev tolket som et godt tegn, at forhandlingerne fortsætter.

Det formodes, at der forhandles om en våbenhvile og tilbagetrækning af tunge våben fra krigsområdet. Porosjenko havde inden forhandlingerne i en erklæring truet med militær undtagelsestilstand, hvis forhandlingerne i Minsk mislykkes.

Overraskende er de prorussiske separatistledere Aleksandr Satjartjenko og Igor Plotniski rejst til Minsk. Hvilken rolle, de kommer til at spille der, står ikke klart.

Men hvis forhandlingerne lykkes, så er de to klar til at underskrive en aftale, siger talsmand for separatisterne i Donetsk, Andrej Purgin, til nyhedsbureauet dpa.

Ledelsen i Kijev afviser at forhandle direkte med oprørerne.

Forhandlingerne i Minsk overskygges af nye voldshandlinger i det østlige Ukraine. Ved beskydning af et sygehus i separatisternes højborg Donetsk er mindst en person blevet dræbt, rapporterer lokale medier.

Endvidere er otte civile blevet såret, mens sygehuset står i flammer, hedder det videre.

0 kommentarer
Vis kommentarer