Kristendemokrater gør nyt forsøg og samler underskrifter

Kristendemokraterne vil i Folketinget og gør sig allerede nu klar med ny underskriftindsamling.

Kristendemokraterne er stærke i troen og giver ikke op trods et skuffende folketingsvalg. Onsdag klokken 12 begynder de indsamlingen af de godt 20.000 vælgererklæringer, som kræves for at kunne stille op til næste folketingsvalg.

Det sker på Københavns Rådhusplads.

- Vi har mødt utrolig stor positiv opbakning og medlemsfremgang, der gør, at vi med frisk mod tager fat på opgaven, siger Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne.

- Der er klart behov for et parti, der vil styrke nærheden i samfundet, sikre en bedre balance mellem job og familieliv og fastholde, at alle mennesker har uendelig høj værdi. Vi har ikke arvet jorden efter vores forældre, vi har lånt den af vores børn.

Kristendemokraterne blev stiftet 13. april 1970, og frem til 2003 hed partiet Kristeligt Folkeparti.

I 1973 kom partiet i Folketinget med syv mandater. Man fokuserede primært på kampen mod fri abort og frigivelsen af pornografi.

Partiet sad i Folketinget indtil 1994 og var med i firkløverregeringen fra september 1982 til juni 1988. Partiformand Flemming Kofod-Svendsen blev boligminister i 1988.

Kristendemokraterne var igen repræsenteret i Folketinget i perioden 2010-2011.

Det skyldtes, at den tidligere konservative Per Ørum Jørgensen 21. juni 2010 meldte sig ind i partiet og altså derfor repræsenterede Kristendemokraterne i Folketinget indtil valget 15. september 2011, da partiet ikke kom ind.

Ved valget 18. juni klarede partiet med 0,8 procent af stemmerne ikke spærregrænsen på to procent.

2 kommentarer
Vis kommentarer