Annonce:
Annonce:

Kristian Jensen diskuterer dødsstraf med saudisk minister

Udenrigsminister Kristian Jensen har drøftet menneskerettighedskrænkelser med Saudi-Arabiens udenrigsminister

Her ses udenrigsminister Kristian Jensen i selskab med sunheds- og ældreminister Sofie Løhde samt kronprinsesse Mary i Saudi-Arabien. Foto: Tariq Mikkel Khan
Her ses udenrigsminister Kristian Jensen i selskab med sunheds- og ældreminister Sofie Løhde samt kronprinsesse Mary i Saudi-Arabien. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Politik

Dødsstraf, ytringsfrihed og kvinders deltagelse i samfundet.

Det var nogle af de emner, som udenrigsminister Kristian Jensen (V) bragte op under et møde med Saudi-Arabiens udenrigsminister Adel al-Jubeir.

- Det er klart, at der ser vi ikke ens på alle ting. Der er meget forskellige syn på menneskerettigheder i vores lande, men vi havde en god dialog og en meget åben udveksling af synspunkter, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Enhedslisten klager over ministerens Saudi-besøg

Frede og Mary giver sig selv mundkurv på

Kristian Jensen er søndag landet i den saudiarabiske oliestat sammen med flere ministre, en dansk erhvervsdelegation og kronprinsparret.

Det officielle besøg har til formål at indlede et såkaldt erhvervsfremstød i Saudi-Arabien for at sparke yderligere gang i eksporten til det olierige land.

Annonce:

Besøget har dog fået meget kritik fra blandt andet en række af Folketingets partier og Amnesty International, fordi Saudi-Arabien flittigt straffer systemkritikere og gør hyppigt brug af henrettelser.

- Er du ikke bange for at kritisere dine værter og samtidig sikre, er der bliver underskrevet kontrakter med virksomheder, som kan gavne dansk erhvervsliv?

- Nej, overhovedet ikke, afviser udenrigsministeren.

- Den måde at gennemføre kritisk dialog på, har vi også gjort, når vi har besøgt Kina, Indonesien og andre lande. Vi skal forsvare de værdier, som Danmark er bygget på, når vi er ude. Vi skal ikke sælge danske værdier for en ekstra kontrakt eller to, siger han.

Også Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary er med på rejsen. Ifølge udenrigsministeren har det mere end blot symbolsk værdi, at de kongelige er med på rejsen.

- Kongehuset hjælper os med til at få de møder med saudiske myndigheder, som vi har behov for, for at danske virksomheder kan komme ind på markedet. Det åbner dørene mere at have dem med, siger Kristian Jensen.

Annonce:

Efter tre dage i Saudi-Arabien fortsætter den danske delegation til Qatar.

Frede og Mary hyggede med tyran

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: