Annonce:
Annonce:

Kristian Jensen: EU har højst et par måneder til at få styr på krisen

Europas økonomi går ned i gear, hvis indre grænser lukker som følge af flygtningekrisen, siger Kristian Jensen

Annonce:
Følg Politik

EU har højst et par måneder til at få bremset strømmen af flygtninge og migranter, der søger mod Europa, advarer udenrigsminister Kristian Jensen (V).

For ellers vil EU-landene hver især begynde at lukke deres egne grænser til skade for den frie bevægelighed i det indre marked og dermed europæisk økonomi, forudser han.

- Jeg mener kun, at vi har otte til 10 uger til at få styr på det her, siger Kristian Jensen fredag ved ankomsten til et uformelt EU-udenrigsministermøde i Amsterdam.

- Den strøm, der har været i 2015, kan ikke gentages i 2016, siger han inden to dages møde, hvor udenrigsministrene lørdag skal diskutere flygtninge- og migrationskrisen.

Kristian Jensen mener, at det for EU nu handler om at få alle de tiltag, der allerede er vedtaget, til at virke.

Annonce:

Ikke mindst samarbejdsaftalen med Tyrkiet, hvor EU-landene tidligere på ugen har løst en over to måneder lang intern strid om finansieringen af de tre milliarder euro, som EU har lovet Tyrkiet for at hjælpe med at bremse strømmen af flygtninge og migranter.

- Jeg håber, at det vil betyde, at tyrkerne nu også begynder at lave den kontrol på deres side af grænsen, der er så afgørende, siger Kristian Jensen.

Hvis EU må opgive at finde fælles løsninger på krisen, så vil de europæiske lande begynde at styrke deres egne grænsekontroller og lukke af for at beskytte sig selv mod tilstrømningen af flygtninge og migranter.

- Det vil være et tilbageslag for den frie bevægelighed, der har været grundlaget for Europas succes og europæisk velstand, siger Kristian Jensen.

- Så vil vi se, at man bruger kræfter på at kontrollere mod hinanden i stedet for at have den frie bevægelighed, der virkelig har været med til at løfte europæisk økonomi, mener udenrigsministeren.

Han siger, at 70 procent af al dansk eksport går til andre EU-lande, ligesom 70 procent af al dansk import kommer fra EU.

Annonce:

- Vi vil kunne mærke, at Europas økonomi går ned i gear, hvis vi ikke har den frie bevægelighed, siger udenrigsministeren og tilføjer, at det også vil gå ud over dansk økonomi og antallet af arbejdspladser i Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: