Byrådsdrama går viralt: 'Du skal ikke tale til mig som en skoledreng'

Bølgerne gik højt under byrådsmøde, da konservativ borgmester og socialdemokrat røg i totterne på hinanden. Se episoden her

Denne video har skabt røre under igangværende valgkamp. Oprindeligt blev den delt for at vise den dårlige stemning i byrådssalen. Borgmester Benedikte Kiær mener dog at den er redigeret ud af sammenhæng. Video/redigering: Helsingør Kommune/Lokaldemokraterne

En video fra andenbehandlingen af næste års budget i Helsingør Byråd har pludselig fået uventet opmærksomhed under den igangværende valgkamp.

Videoen er redigeret og delt af Lokaldemokraternes byrådsmedlem Jan Ryberg, der fandt stemningen under mødet ubehagelig, og efterlyser en bedre tone under fremtidige møder.

Den fire et halvt minut lange video stammer fra et byrådsmøde 9. oktober 2017, og her opstod der en dramatisk situation mellem den konservative borgmester, Benedikte Kiær, og det socialdemokratiske byrådsmedlem Peter Poulsen.

Poulsen havde spurgt om hvorvidt de konservative ville sætte skatten op, hvis byggeriet af 400 nye boliger i Kelleris ved Espergærde ikke blev en realitet.

'En gang til for prins Knud. Kig på mig'
På spørgsmålet henviste borgmesteren til et svar hun har givet på Facebook, men det stillede Peter Poulsen sig ikke tilfreds med, og spurgte derfor igen borgmesteren efter et ja eller nej til spørgsmålet.

- Jeg tror virkelig Peter Poulsen har brug for den en ekstra gang for prins Knud, lød det fra borgmesteren, der fortsatte:

- Nu skal du lytte! Kig på mig! Vi skal have øjenkontakt, eller tror jeg ikke, du hører hvad jeg svarer.

Peter Poulsen kigger dog ikke på borgmesteren, som derfor opgiver at svare.

Det fik Peter Poulsen til at kalde Benedikte Kiær for 'uforskammet' næste gang han fik ordet:

- Jeg bestemmer selv hvem jeg kigger i øjnene. Jeg vil gerne kigge dig i øjnene, men du skal ikke irettesætte mig oppe fra talerstolen om, at jeg skal sidde som en anden skoledreng og lytte til dit svar, lød reaktionen fra det socialdemokratiske byrådsmedlem.

Poulsen: Jeg blev provokeret
Ifølge Peter Poulsen har han aldrig modtaget det omtalte svar på  Facebook, og derfor spurgte han igen under mødet.

Overfor Ekstra Bladet uddyber han:

- Jeg bliver lidt pikeret over, at jeg som byrådsmedlem skal omtales som 'en gang til for prins Knud', og så kigger jeg ud i byrådssalen i stedet for på hende.

- I videoen vil man kunne se, at hun står op og siger 'kig på mig, kig på mig, du skal kigge når jeg taler til dig, og det provokerer mig så meget, at jeg i stedet kigger ud i byrådssalen.

Borgmester: Det er manipulerede fake news
Ekstra Bladet har været i kontakt med Benedikte Kiær, som ikke ønsker at kommentere episoden yderligere.

Overfor Politiken har hun dog udlagt sin version af hændelsen. Her udtaler hun, at videoen er taget ud af en sammenhæng og manipuleret, og derfor er 'en stor omgang fake news'.

- Sandheden er, at lige idet jeg skal til at svare ham, vender han ryggen til. Men det kan man ikke se på filmen. Det var simpelthen så provokerende, og derfor sagde jeg, at han skulle kigge mig i øjnene, lyder det fra borgmesteren.

Der lader dog til at være enighed om, at Peter Poulsen ikke vendte ryggen til.

Til TV 2 Lorry udtaler Benedikte Kiær nemlig at Peter Poulsen kiggede væk, i lighed med Peter Poulsens egen udlægning af begivenhederne.

Den samme udlægning giver Lokallistens Jan Ryberg, der har klippet den omtale og påstået manipulerede version af videoen, overfor Ekstra Bladet.

Er videoen manipuleret eller ej? Se den lange, uredigerede version herunder og bedøm selv:

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen