Makulering af valgkort og smadrede valgplakater i Ungdomshuset: - I er en skændsel mod demokratiet

Gruppen PartyRebels holder 'Valgtæsk' i Ungdomshuset på kommunalvalgsaftenen og opfordrer til at 'tæske' valgplakater og makulere valgkort. 'Noget svineri' og 'antidemokratisk', mener LA-politiker

Ungdomshuset på Dortheavej. Foto: Benjamin Kürstein
Ungdomshuset på Dortheavej. Foto: Benjamin Kürstein

'Er du også træt af grimme valgplakater, tom politikersnak og brudte løfter? Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem!'

Sådan indledes invitationen til 'Valgtæsk #kv17', der afholdes i det kommunalt støttede Ungdomshus på kommunalvalgsaftenen 21. november.

I invitationen opfordres der til, at de deltagende skal smadre valgplakater:

'Medbring plakater af de politikere, du elsker at hade allermest! Vi skaffer rundboldbat, golfkøller, dartpile og andre kreative måder, vi kan tæske dem på!'

Valgkort skal makuleres
Arrangementet er organiseret af gruppen PartyRebels, der i invitationen skriver, at de vil skaffe en makulator til anledningen, hvor de deltagende kan komme af med deres valgkort.

Spidskandidat for Liberal Alliance Alex Vanopslagh, der stiller op til Borgerrepræsentationen til kommunalvalget har reageret på invitationen på Facebook.

LA-politikeren giver ikke meget for det, der foregår i Ungdomshuset. - Tænk sig engang at man har en flok, der er overvejende studerende, som får SU, og så går de gudhjælpemig og siger at politikerne skider på dem, og at de vil gøre oprør. Det er en skrækkelig forkælet retorik, siger han. Foto: Finn Frandsen
LA-politikeren giver ikke meget for det, der foregår i Ungdomshuset. - Tænk sig engang at man har en flok, der er overvejende studerende, som får SU, og så går de gudhjælpemig og siger at politikerne skider på dem, og at de vil gøre oprør. Det er en skrækkelig forkælet retorik, siger han. Foto: Finn Frandsen

'I er en skændsel mod demokratiet og en trussel mod et mangfoldigt samfund. Jeg vil arbejde hver dag på at få Ungdomshuset lukket, hvis jeg skulle blive valgt ind', skriver han i en kommentar i debatten på siden.

Begriber ikke kommunal støtte
- Det er simpelthen noget svineri. Jeg bliver sgu vred, når jeg ser sådan noget. Det, der især forarger mig er, at Ungdomshuset for 10. år i streg modtager over en million kroner af kommunen, siger han til Ekstra Bladet. 

- Jeg begriber ikke, at man kan blive ved med at støtte et sted, der er antidemokratisk, hvis man skal være diplomatisk i sit ordvalg. Jeg opfatter ikke invitationen som en opfordring til vold, men den er antidemokratisk, siger Alex Vanopslagh.

- De går jo ud og stjæler folks plakater, det er jo reelt det de gør, og så slår de på dem. Så de symboliserer vold, men de går jo ikke ud og slår på nogen mennesker, går jeg ud fra. Jeg har meget, meget lidt sympati for den gruppe af mennesker. Jeg synes de er intolerante, siger han.

De må gøre, hvad de vil
LA-politikeren understreger dog, at Ungdomshuset må holde præcis de arrangementer de har lyst til. 

- De må selvom hvorvidt de vil holde arrangementer, der viser hvor intolerante de er overfor folk med andre holdninger end dem selv. Jeg synes bare ikke det skal foregå i et hus, der er støttet af kommunen. De kan jo spare nogle penge op og købe deres eget hus, hvor de kan holde alle deres fester og lave antidemokratiske tema-aftener, siger Alex Vanopslagh.

Bare en provokerende fest
Ekstra Bladet har kontaktet PartyRebels, der ikke har lyst til at udtale sig mundtligt. De har i stedet valgt at svare skriftligt.

De mener modsat Alex Vanopslagh ikke, at der er noget antidemokratisk over festen.

- En provokerende fest, der indebærer kreativ omgang med valgplakater, er virkelig ikke samfundets største demokratiske problem, skriver de.

De skriver også, at de er ligeglade med, hvor de deltagende får deres valgplakater fra.

Fællesskabet uddyber, at de er en af mange grupper, der afholder arrangementer i Ungdomshuset, og mener ikke, at Ungdomshuset kan tages til indtægt for noget af det, som PartyRebels gør.

- Det er os, der sparker til den borgerlige hvepserede, så vi gider ikke give æren til nogle andre, skriver de.

Ekstra Bladet har forsøgt få en kommentar fra Ungdomshuset uden held.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen