Råb i salen: - Har I prøvet at være i jeres eget system?!

#NYDANMARK: Skarp tone i debat om erhvervskonsulenter og tolke i Albertslund forud for kommunalvalget

Se episoden her

Den sidste debat i Ekstra Bladets serie #Nydanmark kastede flere dramatiske situationer af sig.

Borgere fra Albertslund var mandag aften mødt op i Musikteatret i Vestegnskommunen for at debattere integration af særligt kvinder med lokalpolitikere fra kommunalbestyrelsen.

Og det var et emne, der kunne dele vandene.

NyDanmark - 18. nov. 2017 - kl. 14:35 Jeg har også et ansvar for integrationen

Særligt ønsker fra to frivillige arbejdere fra organisationen Bydelsmødrene satte ild i debatten.

Den pakistansk fødte Uzmah Ahmad kritiserede tolkeordningen i Albertslund og beskrev en situation med sin egen 74-årige mor, der har arbejdet mange år i Danmark, men haft svært ved at lære sproget.

- I 70'erne handlede det om kroner og øre. Ikke om sproget. Men i dag spørger folk hende, hvorfor hun ikke kan sproget. Det er et problem, sagde Uzmah Ahmad.

Den bemærkning fik sat gang i de ca. 130 forsamlede Albertslund-borgere, og det endte det med råb i salen:

- Det er dit eget ansvar!, råbte flere tilhørere, mens andre kom med mishagsytringer mod ønsket om flere tolke til særligt de kvinder, der indimellem lever mange år i Danmark uden at få lært dansk.

Foto: Stine Tidsvilde NyDanmark - 17. nov. 2017 - kl. 18:16 Borgmester fravælger skole med 97 procent tosprogede: Der skal mine børn ikke gå

Også den pakistanskfødte Rukhsana Ali, der var mødt frem med et ønske om erhvervskonsulenter, der målrettet kan hjælpe flere kvinder med minoritetsbaggrund i baggrund, blev mødt med markante holdninger fra de fremmødte.

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro flankeret af Rukhsana Ali (t.v.) og Uzmah Ahmad fra organisationen Bydelsmødrene. Foto: Stine Tidsvilde
Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro flankeret af Rukhsana Ali (t.v.) og Uzmah Ahmad fra organisationen Bydelsmødrene. Foto: Stine Tidsvilde
 

Borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S) lovede efter debatten en ’bedre håndholdt jobindsats under de friest mulige rammer’ til de mange arbejdsløse kvinder med minoritetsbaggrund i Albertslund, der har danmarksrekord i arbejdsløshed.

Men løftet fra den trængte borgmester kom først, efter debattør Geeti Amiri, der var mødt frem til aftenens debat, havde givet sit syn på sagen.

- Der er ikke brug for flere konsulenter. Har I prøvet at være i jeres eget system, udbrød hun og kritiserede den voldsomme mængde bureaukrati forbundet med beskæftigelsesindsatsen i kommunalt regi.

Albertslunds socialdemokratiske borgmester Steen Chrtistiansen lovede en ’bedre håndholdt jobindsats under de friest mulige rammer’ til de mange arbejdsløse kvinder med minoritetsbaggrund i kommunen, der har danmarksrekord i arbejdsløshed. Foto: Stine Tidsvilde
Albertslunds socialdemokratiske borgmester Steen Chrtistiansen lovede en ’bedre håndholdt jobindsats under de friest mulige rammer’ til de mange arbejdsløse kvinder med minoritetsbaggrund i kommunen, der har danmarksrekord i arbejdsløshed. Foto: Stine Tidsvilde
 

NyDanmark - 14. nov. 2017 - kl. 15:10 'Hvor der er mad er der fred'

Hos SF var Leif Pedersen dog enig med den socialdemokratiske borgemster.

- Vi fik faktisk integrationsprisen anno 2007 her i Albertslund. Det gjorde vi, fordi vi havde erhvervskonsulenter ude i boligområderne, så de kunne få kontakt til de personer, der manglede job. Det synes jeg, vi burde gå tilbage til, lød det fra SF’eren.

Hos Dansk Folkepartis Danni Olsen var lysten til at dedikere flere ressourcer til integrationsindsatsen i den multikulturelle kommune med over 27 pct. Indvandrere og efterkommere dog stærkt begrænset.

- Jeg mener faktisk, at løsningen er at stoppe med at betale for tolk. Vi modtager ikke længere mange flygtninge. Kun nogle få – og nogle få familiesammenføringer hvert år. Alligevel bruger vi hvert år en million på tolke her i kommunen. Der sker ikke noget på det område. Jeg mener, at hvis du har været her i fem år, må du selv betale for tolk, sagde DF’eren.

Også den bemærkning tiltrak flere mishagsytringer fra salen.

DF'eren Jan Rytkjær Callesen blev inviteret til middag under EKstra Bladets debatarrangement i Sønderborg. Han tog imod invitationen. Foto: Ernst Van Norde NyDanmark - 13. nov. 2017 - kl. 19:48 Sådan Sønderborg: Syrisk flygtningepar inviterer DF'er på middag

Ole Carlsen (th.) ansætter flygtninge i stride strømme. For nylig har han ansat ægteparret Fareed Hasan og Sadikka Ali, som tilsammen laver 800.000 kroner om året. Foto: Holte Christer NyDanmark - 13. nov. 2017 - kl. 15:09 Slagteridirektør slår alarm: Send flere flygtninge

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen