Annonce:
Annonce:

Teknisk nedbrud breder sig: - Folk forlader stedet uden at stemme

Problemer med registrering af valgkort har skabt lange køer på skole på Nørrebro

Lange køer foran Guldberg Skole, hvor der er tekniske problemer med et elektronisk registreringssystem til valgkort. Foto: Tariq Mikkel Khan
Lange køer foran Guldberg Skole, hvor der er tekniske problemer med et elektronisk registreringssystem til valgkort. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Politik

Flere steder i landet er der lige nu tekniske problemer med at registrere valgkort elektronisk.

Både på Nørrebro, i Ringsted og i Kolding har der efter valgstedernes åbning kl. 8.00 været problemer med registreringssystemet.

I Kolding er det ifølge TV Syd gået ud over flere afstemningssteder, hvor der er problemer med at få registreret valgkortene elektronisk. Og i Ringsted kom valget først i gang, da over 100 mennesker stod i kø, skriver TV2 Øst.

Begynder problemer
Hos KMD, der står for de digitale valgsteder lyder meldingen, at der ikke er tale om et centralt nedbrud, men lokale fejl:

Annonce:

- KMD er bekendt med, at der har været opstartsvanskeligheder på en række valgsteder i Kolding, Ringsted og et enkelt sted på Nørrebro i København. I alt har vi kendskab til, at der har været tekniske udfordringer på otte valgsteder, siger Christoffer Hellmann, kommunikationschef i KMD til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at det ellers ser det fint ud rundt omkring hos de i alt 80 kommuner, hvor der bruges digitale valglister på cirka 1100 valgsteder.

- Vores support sidder klar dagen og aftenen igennem til at hjælpe de kommuner, der måtte have problemer. Kolding og København er ved at komme på plads, og vi har ikke kendskab til, at der skulle være større udfordringer i Ringsted.

Lange køer
Derudover kom valget fra morgenstunden skidt i gang på Nørrebro, hvor teknisk nedbrud i et system til registrering af valgkort har skabt så lange køer på Guldberg Skole, at mange vælgere har forladt stedet uden at stemme.

Det fortæller journalist Pelle Dam, der er redaktionschef på mediet Format, som 8.05 var mødt op på Gulberg Skole for at stemme.

Annonce:

- Da jeg ankom, var der stadig ikke nogen, der havde stemt. Der var en meget lang kø, og mange - måske 50 mennesker - har forladt stedet uden at stemme, siger Pelle Dam.

- Det var tilsyneladende det elektroniske system, hvor de bipper valgkortene, der ikke virkede. Men nu er de gået igang med at registrere valgkortene skriftligt, fortæller Pelle Dam, som stadig stod i kø 40 minutter efter ankomsten til afstemningsstedet, da Ekstra Bladet talte med ham.

Kom nu afsted – Nu kan du stemme i hele Danmark

Ifølge Hans Steen Andersen fra valgsekretariatet på Københavns Rådhus arbejdes der på højtryk for at løse problemet.

- Der har været tekniske vanskeligheder med at få det elektroniske system, hvor vi registrerer valgkort, til at virke. De er nu gået over til at registrere valgkortene skriftligt, mens vi arbejder på at få sat de rigtige ledninger i de rigtige steder, siger Hans Steen Andersen.

- Valget er ikke stoppet. Men folk, der skal stemme på Guldbergsskolen må væbne sig med tålmodighed, indtil vi får systemet helt op at køre, siger Hans Steen Andersen.

I 2013 var der ifølge Københavns kommune også problemer med det elektroniske system til registrering af valgkort et par enkelte steder.

OPDATERING 09.00:

Ifølge Hans Steen Andersen er fire ud af fem valgborde oppe at køre med det elektroniske system.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: