Annonce:
Annonce:

Vild udvikling: Anna Mee valgt mod sin vilje

Den tidligere radikale beskæftigelsesborgmester stod stadig på stemmesedlerne. Nu er hun valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation, viser optælling af personlige stemmer

Anna Mee Allerslev ville ikke rigtig forholde sig til det mulige scenarium, at hun fortsat kunne blive valgt ind, da hun 25. oktober trak sig fra politik.
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere radikale spidskandidat Anna Mee Allerslev er blevet valgt til Københavns Borgerrepræsentation.

Hun trak sig ellers fra politik 25. oktober i kølvandet på afsløringen af hendes bryllupsfidus og anklager fra partifæller, der beskrev hende som en korrupt, intrigant, løgner.

Men nu er den tidligere beskæftigelsesborgmester altså blevet valgt ind i borgerrepræsentationen af vælgerne. Det viser optællingen af de personlige stemmer ved valget i København.

De Radikale er gået tilbage i København; fra seks til fem mandater.

Optællingen viser, at Anna Mee Allerslev med 1123 personlige stemmer kommer ind som nummer fem på partiets liste.

Fordi hun trak sig fra politik og borgmesterposten så sent, at hun ikke kunne nå at blive fjernet fra stemmesedlerne, har københavnerne altså kunnet stemme på hende.

Annonce:

Tvunget til at indtræde
Formentlig vil hun nu søge om at blive fritaget fra posten af personlige årsager. Men som udgangspunkt er hun tvunget til at indtræde i Københavns Borgerrepræsentation.

Der er dog forskellige smutveje, hvis man vil slippe for posten som kommunalpolitiker. Det kan eksempelvis være, hvis posten ikke kan kombineres med job, familieliv eller af helbredsmæssige årsager.

- Men den ultimative smutvej er at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst at modtage valg, har kommunal- og valgforsker ved Danmarks Medie- og Journalist højskole Roger Buch tidligere forklaret til Ritzau.

Hendes parti har i alt fået 25.922 stemmer i København.

De øvrige radikale medlemmer af borgerrepræsentationen bliver; Mia Nyegaard, Mette Annelie Rasmussen, Tommy Petersen og Karen Melchior.

Christopher Røhl Andersen kan blive den, som skal afløse Anna Mee, når hun som forventet får lov til at trække sig fra posten.

Dyr exit for Anna Mee: Så meget koster bryllups-skandalen hende

 

Annonce:

R-formand om Anna Mee: Intrigant løgner

Borgmesters fede fidus: Fejrede privat bryllup med 300 gæster på rådhuset

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: