LA-medlemmer fravælger Henrik Dahl som spidskandidat

Steen Holm Iversen overtager den ledige plads som spidskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds

Henrik Dahl er blevet fravalgt som spidskandidat til det kommende folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds. Foto: Lars Krabbe
Henrik Dahl er blevet fravalgt som spidskandidat til det kommende folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds. Foto: Lars Krabbe

Henrik Dahl er blevet fravalgt som Liberal Alliances spidskandidat til det kommende folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds.

Det skriver JydskeVestkysten mandag aften.

I stedet er det ifølge mediet Steen Holm Iversen, der er byrådsmedlem i Varde, som er valgt til spidskandidat.

Ved det seneste valg i 2015 var det stemmeslugeren Mette Bock, der var partiets spidskandidat. Hun høstede 11.588 personlige stemmer ved den lejlighed.

Bock, der siden er blevet kultur- og kirkeminister, har meddelt, at hun ikke stiller op ved det kommende folketingsvalg. I stedet er hun valgt som Liberal Alliances spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget.

Derfor har partiets medlemmer stemt om hendes afløser i storkredsen.

Henrik Dahl blev valgt til Folketinget i 2015, hvor han fik 2902 personlige stemmer. Han har en række ordførerposter i partiet og er blandt andet EU-, udenrigs- og undervisningsordfører.

Steen Holm Iversen fik 451 personlige stemmer ved valget i 2015. Han var stedfortræder for Mette Bock i Folketinget fra oktober til november i 2015.