Labour med Corbyn i spidsen taber terræn ved britisk valg

Briterne har torsdag stemt ved en række lokalvalg. Det er blevet set som første test for Labour-leder Corbyn

Det britiske oppositionsparti Labour ser ud til at få et hak i tuden af vælgerne, efter at briterne torsdag har stemt ved både regionale og lokale valg i hele Storbritannien.

Tilbagegangen tegner dog ikke til at blive så stor, som det var forventet af analytikere, skriver BBC.

Valgene er blevet udlagt som en eksamen for partileder Jeremy Corbyn og hans første otte måneder i spidsen for partiet.

Med halvdelen af stemmerne talt op ved lokale valg i England står Labour til at give afkald på knap 30 pladser rundt om i landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig er partiet gået kraftigt tilbage ved valgene i Skotland og Wales. Blandt andet ser de konservative ud til at kunne vippe Labour af pinden som det mest populære parti i Skotland efter nationalistpartiet SNP, skriver Sky News.

I Skotland, Wales og Nordirland bliver parlamenterne sammensat på ny.

Dog tyder det på, at Labour kan holde fast i nøgleregioner som Southampton, Norwich og Hastings, og over for BBC erkender parlamentsmedlem John Mann, der har været en af Jeremy Corbyns største kritikere, at partiet ser ud til at "klare sig ok".

Et af valgene, som iagttagere holder skarpest øje med, er i London, hvor vælgerne peger på en ny borgmester.

Favoritten til at overtage borgmesterkæden fra den Oxford-uddannede, konservative Boris Johnson hedder Sadiq Khan. Han kommer fra Labour, er muslim og har i dagene op til valget haft en massiv føring over sin konservative rival, Zac Goldsmith.

Resultatet af borgmestervalget i den britiske hovedstad ventes dog ikke at ligge klar før sent fredag. Også i Bristol, Liverpool og Salford skal der udpeges en ny borgmester.

Valgdeltagelsen ventes at blive lav. Blandt andet fordi de britiske vælgere i øjeblikket tænker mere på en folkeafstemning 23. juni, når de skal tage stilling til, om Storbritannien skal forlade EU.

1 kommentar
Vis kommentarer