Labours leder står på spring til at snuppe magten fra May

Partileder Jeremy Corbyn vil lukrere på premierminister Theresa Mays problemer med at forhandle brexit

Storbritanniens store oppositionsparti, arbejderpartiet Labour, er i dag "klar til at regere", siger partilederen Jeremy Corbyn.

Han holder onsdag sin hovedtale på Labours årlige partikonference.

Her siger han, at partiet står "på tærskelen til magten".

Partikonferencen er den første siden det britiske valg, hvor den konservative regering med premierminister Theresa May tabte dets absolutte flertal i parlamentet.

Corbyn har tidligere mødt betydelig modstand blandt Labours parlamentsmedlemmer.

Men han kom styrket ud af sidste valg, efter at Labour stik i mod alle forudsigelser vandt over 30 pladser i parlamentet.

Det gjorde han blandt andet ved at love nationaliseringer og et øget offentligt forbrug i valgkampen.

- Der er ved at opstå en ny konsensus efter finanskrisen og årene med nedskæringer, fordi folk har fundet deres politiske stemme ud fra deres forhåbninger om noget andet og noget bedre, siger Corbyn.

- Dette er det virkelig tyngdepunkt i britisk politik. Vi er i dag den politiske hovedstrømning, siger han og langer ud efter premierministerens håndtering af skilsmissen med EU, efter at briterne i 2016 stemte for at forlade unionen.

- Aldrig er der taget så ringe hånd om de nationale interesser i så vigtig en sag. Skulle der ikke være andre årsager til de konservatives afsked, så er deres forkludrede håndtering af brexit i hvert fald en god grund, siger han.

Ingen af de store partier har dog haft et let svar på briternes ja til udmeldelse af EU. I Labour stemte 52 procent for skilsmissen.

Corbyn har stået fast på, briterne skal forhandle sig til at kunne fastholde fordele ved EU's indre marked - uden at være medlem.

En meningsmåling fra YouGov foretaget for The Times viste onsdag, at Labour har støtte hos 43 procent af vælgerne, mens de konservative har støtte hos 39 procent.

/ritzau/Reuters