Lækkede tal presser Trump

Intern meningsmåling foretaget på vegne af præsident Trump er blevet lækket til pressen

Den amerikanske præsident, Donald Trump. Foto: AFP
Den amerikanske præsident, Donald Trump. Foto: AFP

Selv om der er 17 måneder til præsidentvalget i USA, er Donald Trumps genvalgskampagne allerede i gang med at undersøge den siddende præsidents styrke i forhold til mulige udfordrere.

Og et genvalg kan blive svært for præsidenten, hvis man skal tro interne oplysninger, der er blevet lækket til ABC News.

Ifølge en meningsmåling, der kun var til internt brug, står Trump især svagt i et direkte opgør mod den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden.

Joe Biden har ifølge målingen et forspring på 55-39 procent i den vigtige delstat Pennsylvania, som Trump vandt i 2016. I Wisconsin står Biden ifølge målingen til at få 51 procent af stemmerne mod 41 procent til Trump.

Artiklen fortsætter under billedet...

Demokraten Joe Biden står stærkt i forhold til præsident Donald Trump ifølge en intern meningsmåling  - men der er lang tid til præsidentvalget. Foto: AFP
Demokraten Joe Biden står stærkt i forhold til præsident Donald Trump ifølge en intern meningsmåling - men der er lang tid til præsidentvalget. Foto: AFP

I Florida fører Biden med syv procentpoint, mens han har et forspring på seks procentpoint i staten Georgia, der ellers konsekvent har stemt på Det Republikanske Parti siden 1992.

Trump afviste i første opgang de dystre tal som 'fake news', der var fabrikeret af medierne.

- De eksisterer ikke, lød det fra præsidenten.

Men det gør tallene altså, erkender Trumps kampagnechef, Brad Parscale. Han bekræfter, at tallene stammer fra en intern måling, som kampagnen fik udført i 17 delstater i perioden 15-28 marts.

'Forældede'
I en kommentar til ABC News siger Brad Parscale dog, at de ’lækkede tal er forældede’, og at præsidentens popularitet siden er skudt i vejret.

- Vi har set et enorm ryk i præsidentens favør i alle 17 delstater, som vi har undersøgt, siger han.

Trump-kampagnen har søndag meddelt, at de politiske konsulenter, der stod bag den lækkede meningsmåling, er blevet fyret.

Joe Biden, tidligere senator og vicepræsident, er blot én af mindst 20 personer, der ønsker at blive Demokraternes præsidentkandidat. Demokraternes kandidat skal findes ved afstemninger i samtlige delstater, der begynder i februar 2020.

Det amerikanske præsidentvalg afholdes 3. november 2020.

411 kommentarer
Vis kommentarer