Lækket Holst-notat: Så lidt lavede assistent for 42.000 kr. om måneden

En redegørelse i sagen om en muligt skatteyderbetalt kampagnemedarbejder for Carl Holst (V) viser, hvor lidt medarbejderen leverede på et projekt om 'Smart Velfærd'

Christian Ingemann havde ifølge region Syddanmarks journalsystem masser af tid til at stå med hænderne på ryggen. Foto: JydskeVestkysten.
Christian Ingemann havde ifølge region Syddanmarks journalsystem masser af tid til at stå med hænderne på ryggen. Foto: JydskeVestkysten.

Det ser ud til, at Carl Holsts (V) stormombruste spindoktor - Christian Ingemann Nielsen - i sin tid som ansat i Region Syddanmark havde masser af tid til at servicere daværende regionsrådsformand Carl Holst.

Ekstra Bladet er nemlig kommet i besiddelse af et udkast til en redegørelse  fra Region Syddanmark i sagen om en mulig skatteyderbetalt kampagnemedarbejder.

Af redegørelsen fremgår det, at Ingemann i forbindelse med sit arbejde med et projekt om smart vækst og velfærd - der ellers skulle optage halvdelen af hans arbejdstid - på et år deltog i sølle tre møder, skrev én pressemeddelelse, én blog og én artikel.

Det var simpelthen alt, hvad Christian Ingemann Nielsen lavede, selvom han var ansat til at kommunikerer projektet. Det fremgår af regionens journalsystem, hedder det i den foreløbige redegørelse.

Ny ballade i Carl Holst-sag: Regionsfolk forkaster 'tynd og mangelfuld' redegørelse

- Der er ikke i regionens journalsystem fundet yderligere materiale, som er journaliseret af Christian Ingemann Nielsen på projektet 'Smart Vækst og Velfærd'. Det udelukker dog ikke, at han har bidraget til øvrigt materiale, der ligger på sagen, står der i udkastet.

Oplysningerne om Christian Ingemanns begrænsede arbejdsindsats er opsigtvækkende, fordi Carl Holst tidligere i sagens forløb har brugt netop vækst-projektet som hovedargument for ansættelsen.

- Det var en stilling, der havde til formål at fremme smart velfærd - altså kommunikationen omkring velfærdsløsninger inden for sundhedsvæsenet, og derfor havde den ikke noget at gøre med min valgkamp, sagde Holst til BNB 12. september inden han senere erkendte, at Ingemann også arbejdede som hans personlige assistent.

Haves: spindoktorer - Ønskes: opsynsminister

Med oplysningerne fra det den lækkede redegørelse står det med andre ord klart, at Christian Ingemanns arbejde med projektet ikke kan have overbelastet ham.

SF's Ida Damborg er da også langt fra imponeret af Ingemanns arbejdsindsats.

- Det er svært at forsvare, at en medarbejder producerer så lidt, når alt andet personale skal øge produktionen med tre procent i år, siger SF'eren til Ekstra Bladet.

- Hvis Carl Holst havde brug for en PA (personlige assistent, red.) - udover hans sekretær - og et direktionssekretariat, så skulle han have rejst problematikken i forretningsudvalget, siger hun.

Minister venter på løsningsforslag fra forsvarsledelsen

Dansk Folkepartis Thies Mathiesen er ikke meget for at udtale sig om oplysninger fra det lukkede dokument, men konstaterer:

- Det ser ikke ud til, at han har lavet det helt store, siger han.

En række medlemmer af regionens forretningsudvalg har tidligere kritiseret redegørelsen for at være for tynd. Region Syddanmark har da heller ikke indsigt i, hvad Christian Ingemann lavede for Carl Holst.

- Det kan konstateres, at der ikke i regionens journalsystem er journaliseret sager eller dokumenter af Christian Ingemann Nielsen omkring denne betjening af regionsdirektører og regionsrådsformand.

Carl Holst om utilfredse soldater: Det er voldsomme tal

Christian Ingemann Nielsen fik jobbet 18. august 2014 og fratrådte 27. juni 2015 med løn til og med september. Den gennemsnitlige arbejdstid blev fastsat til 37 timer pr. uge og den månedlige løn fastsattes til 42.608 kroner - uden pension.

På baggrund af ansættelsesaftalen fik Ingemann også udbetalt et engangsvederlag på 15.000 kroner i juni 2015.

Christian Ingemann Nielsen udtaler til Ekstra Bladet, at han hverken vil be- eller afkræfte den minimale arbejdsindsats.

Her bliver Holsts møgsager gennemgået