Lærere: Nødpasning skal være mulig for skoleelever

Danmarks Lærerforening bakker op om hjemsendelse af skoleelever, men det er vigtigt, at nødpasning er mulig

Elever i folkeskoler og privatskoler bliver sendt hjem fra og med den 15. december til og med 4. januar, for at begrænse den stigende smitte med coronavirus. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Elever i folkeskoler og privatskoler bliver sendt hjem fra og med den 15. december til og med 4. januar, for at begrænse den stigende smitte med coronavirus. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

For at begrænse den stigende smitte med coronavirus bliver elever i folkeskoler og privatskoler sendt hjem fra og med 15. december til og med 4. januar.

Men det er vigtigt, at muligheden for nødpasning sikres, som den har været under tidligere nedlukninger, siger formand i Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

- Nogle børn vil have behov for fortsat at kunne have deres hverdag i skolen. Det kan være børn, som har det svært hjemme, børn i de yngste klasser, hvis forældre er nødt til at arbejde, eller børn, som har behov for faste rammer.

- Det er afgørende, at de børn fortsat kan have en tryg hverdag, og her bliver det vigtigt med tydelige restriktioner og tiltag, der skaber sikkerhed og tryghed for alle, siger han.

Han understreger dog, at Danmarks Lærerforening bakker op om en hjemsendelse, som kan få smittetrykket ned, da det giver mulighed for at forberede genåbningen af skolerne efter nytår.

- Nu handler det om, at vi udnytter de tre uger til at få smitten ned og til at finde langtidsholdbare løsninger, så eleverne kan komme trygt tilbage i begyndelsen af det nye år, og så vi kan komme gennem vinteren uden flere nedlukninger af folkeskolen.

- Det handler om at tage nogle af de løsninger frem, vi kender fra foråret, med bedre rengøring, afstandskrav, små faste hold og færrest mulig kontakter, siger han.

Nedlukningen af skolerne gælder ikke elever i specialskoler og specialklasser.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Onsdag aften præsenterede Mette Frederiksen en række nye restriktioner og anbefalinger.

Mette Frederiksen præsenterede onsdag aften en stribe restriktioner og anbefalinger. Få et overblik her.

Ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er der et ønske om, at børnene mister så få skoledage som muligt.

Hun forklarer, at der skal være onlineundervisning. Men erfaringen fra de tidligere nedlukninger viser også, at de rammer er svære for særligt de mindste børn.

- Jeg vil gerne understrege, at for forældre, der er i arbejde eller er erhvervsdrivende, har man mulighed for at få nødpasset sin børn. Det har man også, hvis man arbejder hjemmefra, siger undervisningsministeren.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.