Lærerforening: 0. klasse bør selvtestes

Lærere er bekymrede over, at børnehaveklasserne ikke skal selvtestes. Formand mener, beslutningen skal ændres

- Jeg synes slet ikke, at det giver mening, så det bør man da lave om, siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen om, at børnehaveklasserne ikke er omfattet af selvtest, når skolerne åbner onsdag 5. januar. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
- Jeg synes slet ikke, at det giver mening, så det bør man da lave om, siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen om, at børnehaveklasserne ikke er omfattet af selvtest, når skolerne åbner onsdag 5. januar. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Når skolerne onsdag 5. januar åbner dørene for landets skolebørn efter en forlænget julenedlukning som følge af høj coronasmitte, skal alle eleverne testes - bortset fra 0. klasse.

Og det har mange lærere svært ved at se logikken i, da de ikke har fået et sundhedsfagligt argument for beslutningen. Danmarks Lærerforening mener, at beslutningen bør ændres snarest.

- Det har jeg svært ved at se meningen med. Alle klasser burde være omfattet, og jeg ved simpelthen ikke, hvorfor man har undladt at lade børnehaveklasserne være omfattet af to ugentlige test, siger formand Gordon Ørskov Madsen.

- Jeg synes slet ikke, at det giver mening, så det bør man da lave om.

Lærerforeningen har ikke fået en begrundelse for, at 0. klasse, som også er kendt som børnehaveklasserne, ikke er med.

- Nej, vi har slet ikke hørt nogen forklaring på, hvorfor man har undladt at tage børnehaveklasserne med. Så dermed forekommer det endnu mere mærkværdigt, at de ikke er det, når der ingen forklaring er.

Danmarks Lærerforening har ifølge formanden fået henvendelser fra medlemmer, som er bekymrede og uforstående.

- De går på uforståenhed og bekymring over, at det kan medvirke til, at man i børnehaveklasserne ikke holder tilstrækkelig meget øje med smitten, siger Gordon Ørskov Madsen.

Hverken myndighederne eller regeringen kunne på et pressemøde tirsdag svare på, hvorfor 0. klasse ikke er omfattet.

I et mailsvar efterfølgende skriver Sundhedsstyrelsen:

- Sundhedsstyrelsen har udelukkende rådgivet om ikke at tage 0.-klasserne med, da det generelt er svært at teste de mindre børn, og at 0.-klasserne stadig er så nye i skolen, at ugentlige test blev vurderet til at udgøre en ekstra belastning for deres trivsel og skoleoplevelse.

Styrelsen understreger samtidig, at også elever i 0. klasse skal testes og blive hjemme, hvis de er syge eller har symptomer på covid-19.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?