Lagde du mærke til denne detalje i Repræsentanternes Hus?

Demokraterne fik en bestemt påtale om ikke at juble i Repræsentanternes Hus, efter at det blev offentliggjort, at Donald Trump står over for en rigsretssag

Formanden manede hurtigt - og bestemt - til ro, da afstemningens resultat stod klart. Video: AP

Til trods for at man er formand for Repræsentanternes Hus og samtidig en glødende demokrat, skal der være orden i sagerne, når man svinger hammeren og offentliggør, at præsident Donald Trump står foran en rigsretssag.

Således udbrød Demokraterne i jubel, da stemmetallet blev læst op af formand, Nancy Pelosi, men det gad hun ikke høre på

Med et hurtigt og bestemt blik fik hun døds-stilheden til at indfinde sig i rummet med det samme.

Se det sjove udfald i klippet ovenfor.

Foto: JONATHAN ERNST/Ritzau Scanpix Politik Trods nederlag: Trump er sikker på at blive frifundet i rigsretssag

Nederlag
Donald Trump står altså over for en rigsretssag i det amerikansk Senat. Men det er han slet ikke bekymret over.

- Det føles ikke, som om vi er ved at blive stillet for en rigsret, sagde Trump ifølge det amerikanske medie CNN, hvilket førte til store klapsalver til et vælgermøde i Michigan.

- Med dagens ulovlige, forfatningsstridige og partipolitiske afstemning om en rigsretssag viser Demokraterne deres dybe had og foragt for den amerikanske vælger.

Ganske historisk har Repræsentanternes Hus stemt for at stille USA's præsident for en rigsret - årsagen til det, kan du se mere om her. Foto/video: AP. Redigering: Henrik Houlberg/Anders L. Olsen.

I virkeligheden kan meget tyde på, at Donald Trump heller ikke har det store at frygte. For selvom han tabte med stemmetallet 229 for og 198 imod, har han og Republikanerne stadig flertallet i Senatet.

Et nederlag til Trump. Foto: Ritzau Scanpix/Loren Elliott Politik Præsident Trump stilles for rigsret for misbrug af embede

For at Trump kan afsættes, kræver det to tredjedeles flertal - altså at mindst 67 af Senatets 100 medlemmer stemmer for.

Da republikanerne sidder på godt halvdelen af pladserne i Senatet, vil det betyde, at en række republikanere skal vende Donald Trump ryggen, og det vil næppe ske.

347 kommentarer
Vis kommentarer