Landmænd jubler: Eva Kjer vil 'slippe bønder fri'

Slip bønderne fri, sagde den nye miljø- og fødevareminister for få dage siden. Landbruget glæder sig

Den 50-årige landmandsdatter Eva Kjer Hansen (V), som også under den forhenværende VKO-regering var fødevareminister, bliver miljø- og fødevareminister i den nye regering.

Hun fejrer i år 25-års jubilæum på Christiansborg, hvor hun er berømt eller berygtet for sit ærkeliberale udgangspunkt og for at være indædt modstander af restriktioner bureaukrati, og forbud.

Meld en regel

Sidst, hun var fødevareminister, bemærkede hun sig eksempelvis med sit 'meld en regel'-projekt, der gav fiskere, landmænd og andre mulighed for at anmelde utidssvarende eller overflødige restriktioner.

Og meget tyder på, at hun vil fortsætte med at forbedre landbrugets konkurrencevilkår.

For blot 18 dage skrev i et debatindlæg Landbrugsavisen kritiserede hun den den socialdemokratisk ledede regering:

Slip bønderne fri

'Regeringen har i den grad sjoflet landbrugspolitikken. Jeg har en appel til den kommende minister for vores landbrug: Slip bønderne fri af Socialdemokraternes stavnsbånd.'

Løkke: Nye vækstmuligheder

Hendes chef Lars Løkke Rasmussen varslede på et pressemøde i dag kl. 12.10:

- Vil vil fremlægge en pakke, der kan sikre fødevare- og landbrugserhvervet nye vækstmuligheder.

Det glæder Landbrugets organisation Landbrug & Fødevarer, at Kjer Hansen er blevet minister for området.

- Retten til at gøde noget mere er noget, som rigtig mange landmænd ser frem til, siger direktøren i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup til TV 2 News.

Alt tyder på, at den nye regering vil omfavne landbruget. Lars Løkke Rasmussen har inviteret direktør i Landbrug & Fødevarers direktør Karen Hækkerup med som gæstetaler på et regeringsseminar på Marienborg, der starter i eftermiddag.

- Vi byder Eva Kjer Hansen velkommen som ny superminister for vores erhverv – og glæder os til samarbejdet. Eva Kjer Hansen har tidligere erfaring fra området, og har været i front for arbejdet med at afskaffe dansk enegang, når det gælder overimplementering af EU-regler, siger Hækkerup.

Hun er godt klædt på

Martin Merrild, formand for organisationen siger til Landbrugsavisen, at Eva Kjer Hansen er godt klædt på, eftersom hun er tidligere formand for Folketingets Europaudvalg og har arbejdet intensivt med spørgsmålet om overimplementering.

"Der er nogle meget klare opgaver at tage fat i, og de drejer sig alle om dansk overimplementering," siger Merrild.

Men mest kendt er Eva Kjer Hansen for sine udtalelser om ulighed:

- Uligheden er der. Og uligheden må gerne blive større, for den skaber dynamik i samfundet, skrev hun som socialminister i en kronik i Jyllands-Posten i 2005.

Endte i stormvejr

Det bragte hende ud i et politisk stormvejr, hvor modstandere fra flere sider var fremme med hård kritik, og den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) måtte true hende med en fyring.

Det endte med, hun trak sine udtalelser tilbage.

99 kommentarer
Vis kommentarer