Annonce:
Annonce:

Leder af belarusisk ngo fundet død i Ukraine

Vitalij Sjisjov, der arbejdede for at hjælpe belarusiske dissidenter, er fundet død i park i Kiev

Hviderussere i Ukraine under tidligere demonstrationer, hvor de blandt andet holder billeder af protestanter, der er forsvundet i politiets varetægt. Foto: Sergei Supinsky/Ritzau Scanpix
Hviderussere i Ukraine under tidligere demonstrationer, hvor de blandt andet holder billeder af protestanter, der er forsvundet i politiets varetægt. Foto: Sergei Supinsky/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Vitalij Sjisjov, der leder en ngo i Ukraines hovedstad Kiev, der hjælper belarusere med at flygte, er fundet hængt i en park i byen. Han forsvandt mandag.

Det skriver AFP, der citerer ukrainsk politi.

- Den belarusiske statsborger Vitalij Sjisjov, der forsvandt i Kiev i går, blev i dag fundet hængt i en af Kievs parker ikke langt fra, hvor han boede, skriver politiet.

Der er startet en drabsefterforskning.

Sent mandag fortalte ukrainsk politi ifølge Reuters, at Vitalij Sjisjov var blevet meldt savnet af sin partner efter, at han ikke var vendt tilbage fra en løbetur.

I takt med at Belarus' styre har slået hårdere og hårdere ned på modstandere og demonstranter, er lande som Polen, Ukraine og Litauen blevet tilflugtssteder.

Vitalij Sjisjov, der er leder af Det Belarusiske Hus i Ukraine, hjælper belarusiske tilflyttere med at finde et sted at bo, et arbejde og andet.

Annonce:

I forbindelse med, at Vitalij Sjisjov forsvandt, fortalte venner til ham ifølge BBC, at han på det seneste har oplevet at blive overvåget.

Nyheden om Sjisjovs død kommer dagen efter, en belarusisk OL-atlet blev tildelt et humanitært visum af Polen efter at være hoppet af under legene. Det skete, fordi hun frygtede for sin sikkerhed i hjemlandet.

I den forbindelse kom det også frem, at atletens belarusiske kæreste var flygtet til netop Ukraine.

De seneste år er protesterne mod Belarus' præsident, Aleksandr Lukasjenko, intensiveret. De fik yderligere intensitet i forbindelse med det seneste valg i landet i august sidste år.

Protesterne har dog fået Aleksandr Lukasjenko og hans styrker til at slå endog meget hårdt ned. Modstandere har fået tæsk, er blevet arresteret og er forsvundet.

I maj tvang Belarus et fly, der var på vej fra Grækenland til Litauen, til at lande i landet, hvorpå den regeringskritiske, belarusiske aktivist, Roman Protasevitj, blev arresteret og taget af flyet.

Det førte til voldsomme protester og Belarus er i højere og højere grad blevet udstødt af det internationale samfund.

I juni kaldte Letlands udenrigsminister, Edgars Rinkēvičs, på en konference i København Belarus for en slyngelstat.

- Der må komme flere sanktioner mod Belarus. Specielt efter episoden, hvor et fly blev tvunget ned, er Belarus en slyngelstat (rogue state red.), sagde han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: