Lektor: Corbyn synger højst sandsynligt på sidste vers

Det er svært at se Jeremy Corbyn fortsætte som leder af Labour. MP'erne vil af med ham, siger britisk lektor

Labour er i krise.

Sådan lyder konklusionen fra lektor Edward Ashbee, der forsker i blandt andet britisk politik ved CBS, i kølvandet på torsdagens folkeafstemning, hvor briterne stemte for at forlade EU.

Imens erfarer BBC, at op mod halvdelen af medlemmerne i partiets skyggekabinet er parate til at træde tilbage i forsøget på at tvinge leder Jeremy Corbyn til at gå af.

- Labours parlamentsmedlemmer har aldrig været entusiastiske omkring Jeremy Corbyn. Han blev valgt af de almindelige medlemmer rundt om i landet, mens et overvældende flertal af Labours parlamentsmedlemmer var imod ham, siger Edward Ashbee.

- Så MP'erne har længe været på udkig efter en mulighed for at slippe af med ham. Sådan en mulighed har efterdønningerne af torsdagens folkeafstemning givet dem.

Ifølge lektoren mener parlamentsmedlemmerne, at Corbyn er ude af stand til at vinde stemmer, og at han vil være en katastrofe under et valg.

Derfor ønsker de en ny leder, som ifølge dem er langt mere professionel, og som kan tiltrække flere midtervælgere, forklarer Edward Ashbee.

- Jeg tror, at det er meget sandsynligt, at Corbyn synger på sidste vers som Labour-leder. Det er selvfølgelig umuligt at være præcis omkring forudsigelser, men det er meget svært at se ham slippe helskindet igennem det her, siger han.

Edward Ashbee understreger dog, at det er vigtigt at have in mente, at Corbyn har støtte blandt mange Labour-medlemmer på tværs af landet.

To af Labours parlamentsmedlemmer lagde fredag op til en mistillidsafstemning om Corbyn. Forslaget skal diskuteres ved et partimøde mandag.

6 kommentarer
Vis kommentarer