Levakovic'er pendler frem og tilbage til Danmark: - Det er helt uacceptabelt

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil indgå aftaler med Danmarks nabolande for at holde Levakovic-klanen væk

Omkring årsskiftet 2014/2015 varslede Gimi Levakovich, at hans familie var færdig med kriminalitet. Det skete i Ekstra Bladets 'Frontalt'.

Medlemmer af den berygtede Levakovic-klan, der er udvist fra Danmark til Kroatien, har bosat sig i Sverige, hvor de nærmest har pendlet ulovligt ind over grænsen til Danmark - og i flere tilfælde også begået kriminalitet. 

Alpacino(til venstre) og hans onkel Django Levakovic. Begge er udvist af Danmark, men det har de begge blæst på og flere gange rejst ulovligt ind i Danmark. Som her hvor de er hjemme hos sigøjnerbossen Gimi 31. december 2016. (Foto: privat) Politik Danmark til grin: Levakovic-klanen blæser på indrejseforbud

Det kunne Ekstra Bladet afsløre i dag, og nu vil Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet have politisk handling. Selv om medlemmerne af Levakovic-familien er udvist til Kroatien, er der ikke noget, der juridisk afskærer dem fra at bosætte sig i andre EU-lande, forklarer lektor i udlændingeret ved Syddansk Universitet Peter Starup.

Ifølge Peter Starup har Danmark dog en juridisk mulighed for at forhindre udviste kriminelle i at bosætte sig i nabolandene.

– Der er hjemmel til, at et land kan sige, at det den pågældende har begået i Danmark er en så tilstrækkelig trussel mod den offentlige orden, at vedkommende ikke kan bo der. Så man kunne godt fra dansk side overveje at indgå en sådan aftale, som kan finde anvendelse i visse tilfælde, siger han.

Se også: Internt Levakovic-opgør fanget på video: Mor smidt ud af retten

Og den mulighed vil Dansk Folkeparti nu have undersøgt. Partiets EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth har rettet henvendelse til integrationsminister Inger Støjberg(V) for at få svar på om, hun agter at kontakte myndighederne i Sverige og Tyskland for at sikre, at de tre lande gensidigt anerkender udvisningsdomme i sager som med Levakovic'erne og afstår fra at lade dem bosætte sig i de respektive lande.

- Det er helt uacceptabelt, det der foregår - også fordi det er så systematisk. De har en tydelig intention om, at de vil overtræde deres indrejseforbud, når de placerer sig i Sverige, som de har gjort. De blæser højt og flot på deres udvisninger, og det vil de også gøre i fremtiden.

- Derfor må der gøres noget. Alle må have en interesse i, at man ikke kan kan bosætte sig så tæt på et land, man er udvist fra. Det bør Inger Støjberg i første omgang snakke med Sverige og Tyskland om, men det bør også rejses på europæisk plan. Danmark er næppe det eneste land, der har problemer med at udviste EU-borgere bosætter sig i lande, der grænser op til det land, hvorfra man er udvist, siger han.

Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard bakker op om ideen.

- Det vil være fint i første omgang at tale med vores nabolande, så man i fællesskab kan se på, hvordan man kan håndhæve de her indrejseforbud, så man undgå situationer som med den omtalte familie. Det er på alle måder helt grotesk, at der er nogle enkeltpersoner, der lader hånt om de her regler. 

- Men det er samtidig også noget, der bør gælde for alle EU-lande, så der kommer nogle fælles retningslinjer,siger han.  

Alpacino(til venstre) og hans onkel Django Levakovic. Begge er udvist af Danmark, men det har de begge blæst på og flere gange rejst ulovligt ind i Danmark. Som her hvor de er hjemme hos sigøjnerbossen Gimi 31. december 2016. (Foto: privat) Politik Danmark til grin: Levakovic-klanen blæser på indrejseforbud

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

410 kommentarer
Vis kommentarer