Live: Nu taler Trump om klimaet

Trump forventes at lovprise miljøindsatsen i hans præsidentperiode. Følg talen direkte herunder

Donald Trump har netop tilkendegivet, at han tror på solenergi som fremtidens energikilde, selvom det stadig skal udvikles mere. Følg klimatalen direkte her. Live: AP

Donald Trump leverer mandag eftermiddag lokal tid en direkte tale fra Det Hvide Hus, der kommer til at omhandle miljøindsatsen under hans ledelse af USA.

Det skriver blandt andet Associated Press og CBS. Sidstnævnte er fra en kilde i Det Hvide Hus blevet oplyst om, at store dele af talen bliver en opremsning af Trump-administrationens miljømæssige bedrifter. Et emne som præsidenten, ifølge kilden, længe har ønsket at tale om.

Ifølge det amerikanske medie Axios er ønsket angiveligt opstået efter pres fra præsidentens datter og nærmeste rådgiver, Ivanka Trump, som skulle have opfordret sin far til at holde en miljøtale.

Frem mod 2020-valget har flere andre præsidentkandidater fokuseret på klimaspørgsmålet, men hidtil har det ikke været et fokuspunkt for Trump.

Se også: Trumps miljøchef: Jeg kan ikke fastslå menneskets klimarolle

I løbet af sit præsidentembedet har Trump tilbagerullet flere af de miljømæssige tiltag, som hans forgænger, Barack Obama, indførte. Mest opsigtvækkende har været tilbagetrækningen fra Parisaftalen, som forpligter de deltagende lande til at begrænse CO2-udledning og global opvarmning.

Under valgkampen i 2016 sagde præsidenten, at klimaforandringer er 'et fupnummer, som kineserne har fundet på'.

Den tidligere chef for USA's miljøstyrelse (EPA), Scott Pruitt, der også var kendt som Trumps miljøchef, har ligeledes udtalt, at det er svært at spå om, hvilken rolle mennesker spiller i den globale opvarmning.

Det forventes Trump at berøre i talen

I klimatalen forventes det, at præsidenten blandt andet vil fremhæve følgende miljømæssige bedrifter begået under hans embede:

  • Underskrivning af Save our Seas-aftalen i 2018, der har til formål at reducere mængden af skrald i verdenshavene.
  • Fjernelse af 22 stykker forurenet land - de såkaldte Superfund sites - fra den officielle National Priorities List i løbet af 2018. Ifølge Associated Press var oprensningen dog færdig på syv af stederne, inden Trump blev valgt som præsident.
  • Finansiering af miljøprojekter i Florida Everglades og De Store Søer mellem USA og Canada.
  • Fortsat nedgang i luftforureningen, som betyder at USA i 2018 lå i top ti over lande med den bedste luftkvalitet.

Kilde: CBS

Se også: Trump skrotter Obamas klimalov: - Krigen mod kul er slut

 

1 af 2 
2 af 2 
70 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere