LIVE-TV: Hvorfor skal vi arbejde længere, Morten Østergaard?

Hvad siger du til at skulle blive på arbejdsmarkedet, til du er 68 år i stedet for 67 år, som det ellers er vedtaget for nylig? OBS: Live-sendingen er slut

Danskerne skal arbejde til de er 68 år i stedet for 67 år, som det ellers er blevet vedtage?

Det kan blive realiteten, hvis forslaget fra den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, bliver virkelighed.

Han lægger i dag op til at stramme skruen yderligere og fremrykke både Velfærdsreformen fra 2006 og Tilbagetrækningsaftalen fra 2011.

Lige nu kan du stille spørgsmål til Morten Østergaard, som Paula Larrain kan stille ham direkte i studiet på Ekstra Bladet TV kl. ca 11. 30.

Morten Østergaards forslag går i bund og grund ud på at pensionsalderen skal hæves til 68 år allerede i 2025 I stedet for 2030 som tidligere vedtaget.

Det er især personer i slutningen af 50erne, der vil blive ramt. De har nemlig kunnet se frem til at gå på folkepension om ti år, altså som 67-årige. Men med det nye forslag må de altså vente et år mere - til de er 68 år.

Et af Morten Østergaards argumenter for at rykke pensionsalderen er, at vi danskere bliver ældre og ældre – og dermed godt kan blive et år ekstra på arbejdsmarkedet.

Her er nogle af de spørgsmål, der er blevet stille Morten Østergaard:

Live Blog Live: Morten Østergaard
 

96 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere