LO: Politikere må betale regningen for dagpengereform

Folketinget skal spytte ud med 650 millioner kroner til dagpengereform, kræver LO's formand, Harald Børsting.

Harald Børsting sender regningen for dagpengereformen videre til regeringen (Foto: Jens Dresling / Polfoto)
Harald Børsting sender regningen for dagpengereformen videre til regeringen (Foto: Jens Dresling / Polfoto)

LO svigter ikke sit ansvar, når organisationen sender en regning for dagpengereformen på 650 millioner kroner videre til politikerne. Det er uretfærdigt, at ledige og dimittender skal betale for makværket med to års dagpenge, som Folketinget indførte i 2010.

Det siger LO's formand, Harald Børsting, om Dagpengekommissionens udspil til en dagpengereform, som er offentliggjort mandag.

LO og FTF siger nej til, at ledige som foreslået skal betale to karensdage fra dagpenge hver tredje måned uden job. De to organisationer vil kun trække ledige for én karensdag hver fjerde måned.

- Det er jo ikke os, der har skabt hovedproblemet. Det er sådan set politikerne i 2010. Derfor siger vi råt for usødet til dem: Nu må I finde resten. Men at sige, at vi ikke tager ansvar, den køber jeg ikke, siger Harald Børsting.

Han og FTF's formand, Bente Sorgenfrey, er alene mod Kommunernes Landsforening, Dansk Arbejdsgiverforening og fire økonomiske professorer, forklarer kommissionens formand, økonomiprofessor Nina Smith, Aarhus Universitet.

Karensdage skal skubbe ledige i gang, mener hun.

- Vi vil være med til én karensdag hver fjerde måned. Det er fuldt tilstrækkeligt til at øge incitamentet. Det virkelige incitament og drivkraft i den ny model er beskæftigelseskontoen, siger Harald Børsting.

- Så hver time, du får på din konto, kan veksles til to timers forlængelse af dagpenge.

LO's formand mener, at reformen vil ændre, at hver fjerde ledig aldrig har arbejdet, når de mister dagpenge, mens tre fjerdedele kun har arbejdet fire måneder.

- Jeg er sikker på, at mange flere vil finde sig et job. Vi har årligt 720.000-750.000 jobskift i dette land, og over 300.000 er i berøring med dagpengesystemet, siger Harald Børsting.

Han vil have politikerne i arbejdstøjet.

- Se at få fundet nogle penge og få det forlig lavet i en fart, siger LO-formand Harald Børsting.

7 kommentarer
Vis kommentarer