Løhde: Jeg har strakt hånden markant frem i dag

Chefforhandler for staten Sophie Løhde har i dag haft ekstra penge med til de statsansatte, fortæller hun

Løhde: Jeg har strakt hånden markant frem i dag

Lønstigningernes størrelse de kommende år har været et centralt stridspunkt i forhandlingerne, og i dag er chefforhandler for staten, Sophie Løhde, efter eget udsagn, kommet de statsansatte i møde.

- Jeg er optaget af én ting, og det er at lande en aftale, hvor begge parter kan se sig selv. Og jeg håber, at denne markante udstrakte hånd kan bringe os tættere på en aftale, siger Sophie Løhde til TV2 News.

Den udstrakte hånd består ifølge Løhde i flere penge i lønningsposen til de statsansatte, som hun altså præsenterede i forligssituationen i dag.

Hvorvidt det har været afgørende for, at forligsmand Mette Christensen her til aften har besluttet at udsætte konflikten i yderligere to uger er uvist.

Forligsmanden udsætter de varslede konflikter to uger

- Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at løn fylder noget for alle ansatte i staten, kommuner og regioner, og jeg er optaget af at nå en aftale. Så jeg håber, at denne udstrakte hånd kan bringe os tættere på en aftale, siger hun til TV2 News.

Uenigheder ikke store
Adspurgt til, hvad status er på forhandlingerne nu, nedtoner ministeren for offentlig innovation uenigheden.

- Jeg mener ikke, at de ting, der ligger på bordet nu og skiller os ad er store nok til at kaste Danmark ud i en ødelæggende konflikt.

Forkert af Løhde
Hos en af hovedpersonerne på den anden side af forhandlingsbordet, formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, ønsker man ikke at kommentere Sophie Løhdes udstrakte hånd.

FOA-formand villig til at slække lønkrav for større lønregulering

- Jeg synes faktisk, det er lidt forkert, at Løhde på den måde går ud og siger det i pressen, eftersom vi har en udvidet tavshedspligt omkring forhandlingerne. Den tager jeg meget alvorligt, og derfor har jeg ikke lyst til at kommentere de konkrete forhandlinger, siger Anders Bondo.

Hvorvidt han er glad for udsættelsen af konflikten i 14 dage, ønsker han heller ikke at kommentere.

- Mette Christensen er en meget erfaren og respekteret forligsmand, så hvis hun vurderer, at de to ekstra uger kan være med til at forhindre en konflikt, hvilket jo er hendes opgave, så respekterer jeg det, siger han.

Dermed kan der tidligst udbryde strejke den 22. april og lockout den 28. april.

Parterne mødes igen til forhandlinger lørdag.