Løkke afslører: Var tyveknægt som barn

Den tidligere statsminister blotlagde til LøkkeFondens fødselsdag, at han arbejder på et erindringsværk, der også omtaler hans barndom

Lars Løkke fortalte til til sin fonds fødselsdag, at han stjal flaskepant og en pakke cigaretter som dreng i 1978. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Lars Løkke fortalte til til sin fonds fødselsdag, at han stjal flaskepant og en pakke cigaretter som dreng i 1978. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Lars Løkke Rasmussen har en broget fortid. Også som tyveknægt.

Sandheden er dog, at der var tale om drengestreger, men ikke desto mindre trodsede Løkke loven som barn, da han ved flere lejligheder havde for lange fingre.

Det fortalte den tidligere statsminister selv til LøkkeFondens otteårs fødselsdag på Hotel Marriot i København sidste tirsdag.

Ifølge Her&Nu, som var til stede ved fødselsdags- og indsamlingsfesten, fortalte Løkke, at rapserierne af flaskepant og en pakke cigaretter i 1978 bliver omtalt i hans kommende erindringsværk i et kapitel ved navn 'Tyveriet'.

- (...) og ja, jeg var, selvom jeg benægtede det samme aften i ungdomsklubben, hvor rygtet var løbet i forvejen, med inde hos den gamle cykelsmed, der drev forretning med lidt småreparationer og kiosksalg, da min bedste ven bestilte en pakke cigaretter og dernæst en dippedut, som den gamle mand måtte ned i kælderen efter. Pakken (med cigaretter, red.) lå og skreg på bordet, da den gamle mand trissede ned af trappen.

- ’Den snupper vi!’, råbte min ven, og så satte vi i vildt løb ned ad Stationsvej og drejede fra ved stien til hallen og fandt et stille sted, vi kunne smøge den, sagde den tidligere statsminister ifølge ugebladet.

Ifølge Her&Nu blev der indsamlet over 750.000 kroner ved festen, hvor celebre personligheder som grevinde Alexandra, Bubber og Peter Schmeichel også deltog.

Det er ikke første gang, Lars Løkke ikke selv har betalt for sine cigaretter.

I 2008 kom det frem, at Lars Løkke som amtsborgmester i Frederiksborgs Kommune i syv tilfælde købte cigaretter på skatteborgernes regning.